Predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić govorio je na predizbornom skupu u Donjem Vakufu. Radončić je pozvao premijera Federacije BiH Fadila Novalića da pomogne narodu u teškoj ekonomskoj situaciji.

-Aktuelna vlast na državnoj razini ne pokazuje odgovornost prema građanima, da spašava zemlju u trenucima velike energetske, financijske krize i inflacije. A reći ću vam što govore službeni podaci. Uprava za neizravne poreze BiH objavila je ohrabrujući podatak da je u prvih osam mjeseci tekuće godine prihodovala čak 6 milijardi i 436 milijuna KM, odnosno za 20 posto više u odnosu na isto razdoblje lani, kada su uplate iznosile 5 milijardi i 363 milijuna KM.

Istovremeno, Porezna uprava Federacije BiH priopćila je da su u tom vremenu siječanj – kolovoz 2022. godine porezni obveznici uplatili 4.189.215 KM prihoda, što je u odnosu na isto vrijeme 2021. više za cijelih 546.236 KM ili veliko povećanje od 15 posto.

Zajednički to je povećanje prihoda za preko milijardu i 619 milijuna. Zato ovo govorim da građani i vi znate da novaca ima više nego ikada. Zato od Fadila Novalića, uime svih vas i građana tražim da iz te proračunske slamarice izvuče milijardu maraka koje ima slobodnih sredstava i da ih plasira prema narodu i premda gospodarstvu. Građani moraju preživjeti tešku zimu, moraju platiti režije, inflacija je ogromna – poručio je Radončić.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!