– Ovo je za Hajduk vrlo slaba, kaotična, možda i očajna situacija i tu se može dogoditi svašta, pa čak i to da na kraju predsjednik Jakobušić ode iz kluba, rekao je Zdravko Reić u Studiju 4 komentirajući odlazak Valdasa Dambrauskasa s klupe Hajduka.

– Dambrauskas je zanatlija od trenera koji zna posao, ali nije vrhunski trener. Kad ga slušate i kad predaje, Dambrauskas ima vrlo razložne stvari, ali ima jedan minus, a to je da ne vidi što se događa na terenu. Vidi, ali ne zna poduzeti mjere kako usmjeriti ekipu da napada protivnički gol. Prošle sezone kad je Hajduk igrao sjajno došla je do izražaja kompaktnost, želja, brzina, žustrina, ali i tu su igrali neke loše utakmice i nisu ušli u borbu za naslov prvaka. Kad je nova sezona počela vidjelo se da momčad ne štima. To su bili porazi na pripremnim utakmicama, onda poraz u Superkupu pa onda 1:4 protiv Dinama, poraz od Osijeka i na kraju gubici bodova sa Šibenikom.  

Mario Zorko smatra da je smjena trenera logična. 

– O treneru odlučuje rezultat. Hajduk je u ovom trenutku 12 bodova iza Dinama, ima dvije utakmice manje. Znači, može doći do šest bodova zaostatka. Hajduk izgleda skromno u odnosu na prošlu sezonu. To je jedini pravi smjer koji ima Jakobušić. Hajduk ima puno opcija za trenera, ima podršku cijele Dalmacije. Ako to nije Slaven Bilić, ja bih stavio Vahida Halilhodžića. To su treneri koji trebaju u ovom trenutku Hajduku.

Pisalo se da je bivši trener Dinama i Osijeka Nenad Bjelica viđen u Splitu, čime su potaknuta nagađanja o njegovu dolasku na Poljud.

– Mislim da Jakobušić i Nikoličius nemaju rješenja jer da su ga imali, davno bi smijenili Dambrauskasa. To se bacaju bombe. Mi novinari u trci s vremenom samo bacamo imena. Razgovarao sam s Bjelicom. Javio mi se iz Poreča i rekao da je jučer bio u Umagu s prijateljima. To je sramota sportskog novinarstva da se bez provjere pišu i lansiraju vijesti. Tko će doći? Neće doći sigurno ni Bilić, ni Jurić ni Leko. Moraju naći trenera koji bi ih izvukao do kraja prvenstva. Ostavimo priče da je Dinamo prvak, sigurno je favorit, ali imat će i svojih problema. Šest bodova zaostatka nije nepremostivo za Hajduk, ističe Reić.

Smatra da je Poljud prvi trebao napustiti sportski direktor kluba Mindaugas Nikoličius.

– Mislim da je glavni i osnovni krivac u svemu sportski direktor Mindaugas Nikoličius. Njemu je trebao Jakobušić prvome dati otkaz, i to 31. kolovoza, kad je vidio što je Nikoličius napravio. On kaže: “Mi nemamo novca i ne možemo ništa”. Nije Hajduk nikoga prodao, a Nikoličius je taj koji prodaje igrače. To je vezano. Nisi mogao kupiti, uzimaš neke na posudbu, dovodiš Kalika koji ti ni ne treba i tako je nastradao Dambrauskas.  

Nakon što je hrvatska košarkaška reprezentacija poražena od Finske u osmini finala EuroBasketa predsjednik HKS-a Stojko Vranković podnio je ostavku.

– Ovim putem bi mogli uputiti apel za spas hrvatske košarke. Javnost je bila obmanjivana godinama i nije upoznata s pravim stanjem u hrvatskoj košarci. Treba početi od glave Saveza. Očito ljudi koji su tamo nemaju snage. Košarci treba jak, ozbiljan čovjek koji je upoznat s dugogodišnjim problemom. Ima ih u Hrvatskoj. Rijetko koji sport je imao tako javnu podršku kao košarka, smatra Zorko. 

– Dugi period bez medalje u sportu koji ih je donosio. Davno je trebalo zvoniti za uzbunu. Kriza vođenja predugo traje i trebat će puno vremena za povratak na stare staze, zaključuje Reić.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!