Promocija knjige „Agrar i agronomi Brotnja“ autora Jure Belje i Veselka Sivrića održat će se u petak, 16. rujna. Promocija će se održati u Hotelu Brotnjo s početkom u 19 sati, a predstavljanje knjige posvećene agraru i broćanskim agronomima obilježit će početak 67. turističko-kulturno-gospodarstvene manifestacije Dani berbe grožđa.

Uz predstavljanje ove knjige, Ogranak Matice hrvatske Čitluk za prvu večer programa ovogodišnje manifestacije priprema i otvorenje izložbe slika akademske slikarice Karoline Marušić „Rujanove svečanosti“.

Inače, Matice hrvatska ove godine obilježava svoju 180. obljetnicu. Nizom aktivnosti u obilježavanje ove važne obljetnice uključio se i Ogranak Matice hrvatske Čitluk koji će sudjelovati i u programu prvog festivala knjige Matice hrvatske. Festival knjige održat će se od 15. do 18. rujna pod sloganom „Matica dobrih knjiga“, a Ogranak Matice hrvatske Čitluk već spomenutim predstavljanjem knjige „Agrar i agronomi Brotnja“ te otvorenjem izložbe „Rujanove svečanosti“ započet će svoju tradicionalnu manifestaciju „Dani Matice hrvatske u Brotnju“ .

error: Content is protected !!