MUP ŽZH jučer je uhitio Mostarca Slobodana Čabrila, od ranije poznatog i policiji i pravosuđu RH po serijskim pljačkama elite u Zagrebu, saznaje Hercegovina.info

Kod Čabrila su pronađene dvije vrećice za koje se sumnja da je u njima kokain, a o svemu se priopćenjem oglasila i policija, čiji se inicijali podudaraju sa novinarskim saznanjima da se radi o iskusnom pljačkašu mahom visokog sloja, kojemu su posebna meta bili skupocjeni satovi. 

Uhićenje se dogodilo u Širokom Brijegu.

Podsjetimo, Čabrilo se 2017. ‘proslavio’ pljačkom kuća poznatih i moćnih Zagrepčana, zbog čega je osuđen na dvije godine zatvora(foto: izuzeti Golf). 

Pljačkao je kuće i stanove ugostitelja, brata nogometne legende Zvone Bobana – Dražena, stan Renate i Mladena Zadre, bivšeg dugogodišnjeg bankara iz Zabe Milivoja Goldštajna… 

Čabrilo je samo iz vile bivšeg bankara odnio 12.000 kuna, muški Rolex od 60.000 kuna, ženski sat Audemars Piguet od 20.000 kuna i jedan lančić. Također, 10. rujna 2017. s nepoznatim muškarcem provalio je u stan sveučilišne profesorice i liječnice Renate Zadro čiji je suprug Mladen poduzetnik. Ukradeni su joj satovi Sector i Raymond Weil te šest bankovnih kartica. 

Zatim je u duetu s nepoznatim kolegom posjetio i dom brata Zvone Bobana, Dražena Bobana u Buvinovoj ulici kojem je ukraden metalni sef sa 5.000 kuna, 500 funti, 200 dolara, 1000 eura, te muški sat Locman, sat Armani, ali i suprugin nakit.  Bobanov brat je s obitelji bio u Hercegovini, a djeca su u trenutku pljačke bila u kući. 

Inače, Čabrilo je prije Zagreba imao seriju krađa u i BiH. 

Izvor: Hercegovina.info

error: Content is protected !!