Vlasnik NBA momčadi Phoenix Sunsa i ženske WNBA ekipe Phoenix Mercuryja Robert Sarver kažnjen je s deset milijuna dolara i jednogodišnjom suspenzijom. 

Kazna je uslijedila nakon istrage o Sarverovom rasističkom izražavanju i neprimjerenom seksističkom ponašanju prema zaposlenicama.

Istraga pokrenuta prije deset mjeseci otkrila je da je Sarver koristio rasno uvredljiv jezik u razgovorima s tamnoputim igračima, trenerima i osobljem, odnosno da je zabranjenu  riječ N….. upotrijebio najmanje pet puta u obraćanju drugima, a u obrazloženju odluke navedeno je i da se neprimjereno ponašao prema zaposlenicama koristeći neprikladne komentare vezane za seks na radnom mjestu kao i za njihov fizički izgled.

– Sarver je sudjelovao u ponašanju koje je jasno kršilo uobičajene standarde na radnom mjestu, stoji među ostalim u odluci NBA lige.

Jednogodišnja suspenzija uključuje zabranu obavljanja svih dužnosti u Sunsima i Mercuryju, a Sarver se ne smije pojavljivati u dvorani ni u ostalim klupskim prostorijama te će morati pohađati tečaj o poštovanju i prikladnom ponašanju na radnom mjestu.  

– Iako se ne slažem u potpunosti s izviješćem NBA lige, želio bih se ispričati za svoje riječi i postupke koji su uvrijedili naše zaposlenike, Preuzimam punu odgovornost za ono što sam učinio i žao mi je za bol koju sam uzrokovao. Ove pogreške nisu u skladu s mojom osobnom filozofijom i vrijednostima, rekao je Sarver u izjavi putem Sunsa. 

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!