Već od sljedećeg ljeta iz Zračne luke Mostar mogli bi na nekoliko destinacija letjeti zrakoplovi niskotarifne kompanije WizzAir.

Kako je priopćeno iz ovog poduzeća, Zračna Luka Mostar i WizzAir potpisali su važan ugovor.

“Zračna luka Mostar potpisala je važan ugovor s Wizz Airom, najbrže rastućom europskom aviokompanijom, koji će omogućiti redovite izravne letove sljedećeg ljeta”, ističu iz Zračne luke Mostar.

”Ovo će pomoći povezivanju Mostara i cijele regije Hercegovine s poznatim europskim destinacijama, te podržati rast gospodarstva i turizma naše regije”, dodaje se.

Ova informacija stiže samo mjesec dana nakon izvještaja revizora koji smatraju kako je poslovanje mostarskog aerodroma upitno jer donacije i subvencije čine 90% od ukupnih prihoda.

”Prihodi od subvencija i donacija su veći od prihoda koje Društvo ostvaruje obavljanjem redovnih poslovnih aktivnosti i čine 90% ukupno ostvarenih prihoda”, naveli su iz Ureda za reviziju institucija Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) o poslovanju Međunarodne zračne luke – Aerodrom Mostar d.o.o. Mostar.

To je jedan od razloga zbog čega je mostarski aerodrom ‘zaradio’ negativno mišljenje revizije financijskih izvještaja za prošlu godinu.

Inače, iz Mostara je do ovog ljeta u sezoni letio GermanWings, koji je ukinuo svoje letove iz grada na Neretvi.

Jedini zrakoplovi koji sada slijeću u Zračnu luku Mostar su charter letovi, većinom s turistima koji u Hercegovinu dolaze zbog vjerskog turizma, odnosno Međugorja.

/HMS/

error: Content is protected !!