Nogometaši Milana svladali su pred svojim navijačima Dinamo 3-1 (1-0) u susretu 2. kola skupine E Lige prvaka čime je talijanski prvak zasjeo na prvo mjesto ljestvice.

Talijanski prvak je vodio 2-0 golovima Oliviera Girouda iz jedanaesterca u 45. te Alexisa Saelemaekersa u 47. minuti. Nakon sjajne akcije s Petkovićem na 1-2 je smanjio Mislav Oršić u 56. minuti, ali je Tommaso Pobega u 77. vratio Milan na dva razlike (3-1) i postavio konačan rezultat.

Na početku utakmice Milan je na brzinu pokušao doći do startne prednosti. Stisnuo je hrvatskog prvaka i odvukao ga u njegov šesnaesterac. Lopta je konstantno kružila oko šesnaesterca Dinama, ali osim udarca Oliviera Girouda u devetoj minuti, koji je otišao malo iznad vratnice, ozbiljnijih situacija po Livakovića nije bilo.

Dinamo je tako, bez većih problema, odbio te uvodne napade Milana nakon čega je igra postala prilično ravnopravna. I dalje je Milan imao bolje šanse, no znao je i Dinamo zaprijetiti. U 28. minuti je pokušao Moharrami, a još je bliže pogotku bio Mislav Oršić u 36. minuti. Pucao je prema suprotnom kutu, ali je lopta prošla pored domaće vratnice.

Milan je mogao povesti u 21. minuti, ali je Moharrami odlično reagirao prije Rafaela Leaa i spriječio pogodak, dok je kasnije talijanski prvak pokušavao i s dalekometnim udarcima, ali se rezultat nije mijenjao.

No, prije odmora Milan je ipak poveo. U posljednjim trenucima prvog dijela sudac je duel Josipa Šutala i Rafaela Leaa okarakterizirao kao prekršaj igrača Dinama, a Giroud je bio miran i precizan s bijele točke za 1-0 Milana.

Kako je završio prvi dio tako je počeo i drugi, lopta se zakoprcala u mreži Dinama. Rafael Leao je lakoćom probio lijevu stranu, ubacio, a belgijski igrač Alexis Saelemaekers je glavom zabio pod gredu za 2-0.

Dinamo se vratio u igru u 56. minuti i to nakon sjajne akcije Oršića i Petkovića. Lucidnim potezom i dodavanjem veliki dio Milanove obrane prevario je Petković, a Oršić je odlično zabio za gol Dinama.

U idućim minutama bolji je na terenu bio Dinamo, dok je Milan branio svoje vodstvo i čekao priliku za novi udar. Dočekao je taj trenutak u 77. minuti kada je Theo Hernandez poslao povratnu loptu, a Pobega žestoko zabio s deset metara pod gredu za 3-1 Milana.

Uz ovu pobjedu Milan je preuzeo prvo mjesto na ljestvici s četiri boda. Dinamo ima tri, a uz utakmicu manje RB Salzburg je treći s jednim bodom, dok je Chelsea na nuli.

U idućem trećem kolu Dinamo će gostovati kod RB Salzburga 5. listopada (18.45 sati), a istog dana Milan u 21 sat gostuje na Stamford Bridgeu kod Chelseaja.

Tijek susreta: 

Milan – Dinamo 3:1

Giroud 45′ 

Saelemaekers 47′ 

Oršić 56′

Pobega 77′ 

90+3 KRAJ UTAKMICE! Prvi poraz Dinama u Ligi prvaka

84′ Čačić je izvadio Petkovića i Oršića, a uveo mlade snage Baturinu i Marina.

77′ GOL ZA MILAN! Pobega je zabio za 3:1 na San Siru, zakucao je jednu loptu pod gredu. Opet je bilo previše prostora na lijevoj strani i Milan to kažnjava. Šteta za Dinamo jer su bili sve bliže drugom golu.


75′ Nova dvojbena situacija na utakmici, Oršić je pao na rubu šesnaesterca, ali sudac Manzano smatra da je Mislav simulirao te je naš napadač dobio žuti karton. Nije ovo bila čista situacija.

73′ Nova prilika za Dinamo, sada je Oršić fantstično proigrao Petkovića petom, Bruno se odlučio za šut iz dosta teške pozicije, bilo je možda i boljih opcija.

63′ Moharrami prvi napušta igru večeras, u igri je Špikić.

56′ GOOOOOOOL! Mislav Oršić vraća Dinamo u igru i zabija svoj 28. europski gol. Fantastična kombinacija Oršića i Petkovića, Oršić je prvo odigrao za Petkovića koji se lijepo ogradio, a zatim i majstorski podvalio za Oršića koji s pet metara posprema loptu u gol domaćina.


47′ GOL ZA MILAN! Šok na otvaranju drugog poluvremena, Leao je probio lijevu stranu i ubacio u peterac, tamo je Saelemaekers ispred Ljubičića glavom zakucao loptu u mrežu Modrih!


46′ Počelo je drugo poluvrijeme

STRAHONJA: BIO JE PENAL!


45+1′ Kraj prvog poluvremena!

45′ GOL! Dinamo gubi, Giroud je mirno realizirao kazneni udarac!


43′ PENAL ZA MILAN! Leao je dobio jednu loptu sa Šutalom na leđima, naš branič želio je prvi doći do te lopte i neoprezno je okrznuo napadača Milana. Sudac je nakon VAR provjere pokazao na bijelu točku!

40′ Saelemaekers sada opasno puca, ali Livaković to brani

34′ ORŠIĆ PRIJETI! Nova prilika za Modre, Oršić se u svom stilu oslobodio na udarac desnom nogom, lopta odlazi pored gola. Dinamo sve opušteniji.

28′ VELIKA PRILIKA ZA DINAMO! Moharrami je sada imao puno prostora na desnoj strani, oslobodio se čuvara i izbacio na šut lijevom, brani to vratar Milana


20′ Leao je sada imao veliku priliku i zicer. Izašao je jedan na jedan s Livakovićem, ali se u zadnji trenutak pojavio Moharrami i izbacio u korner. Imali su sada sreće Modri, mogli su opasno kazniti domaćini poigravanje Ljubičića na protivničkoj polovini.

16′ Luka Ivanušec uputio je prvi udarac večeras za Modre, s 20 metara je pucao pored gola. Bilo je i boljih opcija.


9′ Giroud je sada dobio jedan duel na 20 metara i sjajno puca, ali njegov pokušaj odlazi preko gola

6′ Evo i prvog pokušaja domaćih igrača, nakon centaršuta s desne strane najviši u skoku bio je Tonali, udarac glavom odlazi preko gola.

1′ POČELA JE UTAKMICA

Sastavi

MILAN: Maignan, Hernandez, Tomori, Kalulu, Calabria, Tonali, Bennacer, Leao, Diaz, Saelemaekers, Giroud

DINAMO: Livaković, Perić, Šutalo, Ristovski, Ljubičić, Moharrami, Mišić, Ademi, Ivanušec, Oršić, Petković

“PETKOVIĆ JE STRAŠNO VAŽAN”

UŽIVO SA SAN SIRA

18:18

San Siro se lagano puni, do početka utakmice ostalo je još malo. Očekuje se oko 55 tisuća domaćih navijača, Dinamo može računati na veliku podršku, najavljeno je oko 4 tisuće na gostujućoj tribini.

DINAMO BEZ PROMJENA, PIOLI SE ODLUČIO ZA NAJJAČI SASTAV

17:33

Stigli su nam sastavi za večerašnji spektakl na San Siru, kod Dinama nema promjena u odnosu na prvo kolo i dvoboj s Chelseajem. Modri bi tako trebali igrati u sustavu 3-5-2, koji se pretvara u 5-3-2 u fazi obrane. U vrhu napada su Oršić Petković. Trener Stefano Pioli očekivano je na teren poslao najjači sastav kojeg predvodi Rafael Leao, najbolji igrač talijanske lige u prošloj sezoni.

ČEKAMO SASTAVE

17:14

Vjerojatni sastavi: 

MILAN: Maignan, Hernandez, Tomori, Kalulu, Calabria, Tonali, Bennacer, Leao, Diaz, Saelemaekers, Giroud

DINAMO: Livaković, Perić, Šutalo, Ristovski, Ljubičić, Moharrami, Mišić, Ademi, Ivanušec, Oršić, Petković

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!