Hrvatska Davis Cup reprezentacija pobijedila je Švedsku 2-1 u dvoboju drugog kola skupine A u Bologni. 

Pobjednički bod Hrvatskoj donijeli su Nikola Mektić i Mate Pavić koji su u odlučujućem susretu parova svladali braću Eliasa i Mikaela Ymera sa 7:5, 6:3 nakon sat i 27 minuta igre.

Za igru parova ranije je švedski izbornik Robin Soderling najavio Eliasa Ymera i Andrea Goranssona, no ipak je na kraju umjesto Goranssona, Eliasu odlučio priključiti brata Mikaela koji je nešto ranije izgubio od Ćorića.

Šveđani su poveli 1-0 nakon što je Elias Ymer sa 6:2, 7:6 (2) bio bolji od Borne Goje, a potom je Borna Ćorić ostavio Hrvatsku u igri za pobjedu svladavši Mikaela Ymera sa 6:4, 3:6, 6:3.

Mektić i Pavić su pokazali zbog čega su jedan od najboljih parova svijeta, a protiv braće Ymer su došli do pobjede u dva seta. U prvom setu je hrvatski par gubio s 2:4, ali je odmah vratio izgubljeni servis, da bi kod 5:5 napravili “break” za dobitak seta.

U drugom setu Nikola i Mate su poveli s 3:1, a meč završili još jednim “breakom” za 6:3 i ukupno slavlje Hrvatske.

Pobjedom nad Švedskom hrvatski tenisači ostali su u igri za osvajanje jedno od prva dva mjesta koja vode na završnicu u Malagu krajem studenoga. Za to im je potrebna još pobjeda protiv Argentine u subotu. U petak u našoj skupini igraju Italija i Argentina. 

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!