Rukovodstvo  Gradskog vijeća i Grada Mostara je u potpunosti opredijeljeno i  okrenuto isključivo prema razvoju i izgradnji infrastrukturnih projekata od kojih su većina našom aktivnošću započeti, realiziraju se ili se planiraju.
 
Zbog pokušaja zloupotrebe svega u predizbornim aktivnostima i komunikaciji, stranke i pojedinci medijski i životni prostor truju negativnostima. Takav slučaj pokušava se stvoriti i u vezi jednog od najpozitivnijih projekata u novijoj povijesti Mostara, izgradnji Olimpijskog bazena. Olimpijski bazen kao značajan infrastrukturni projekt za Mostar  dobio je  podršku svih političkih i društvenih predstavnika, te aktivnošću pomenutog rukovodstva Grada i Gradskog vijeća u najkraćem roku iznašlo se idejno rješenje i financijska sredstva za brzu izgradnju.
 
Zbog toga dužni smo informirati javnost, da smo isključivo posvećeni Mostaru, životu u njemu i projektima i da molimo da se pozitivni procesi i projekti u Mostaru izostave iz zloupotrebe u svrhu političke borbe i komunikacije. 
 
Građane Mostara informiramo da se više nego ikada radi za poboljšanje stanja u svim oblastima  u Mostaru i molimo za povjerenje da nastavimo s dobrom mostarskom pričom. Olimpijski bazen u Mostaru je veliki infrastrukturni projekt za koji oni koji nisu zlonamjerni znaju da realizacija  iziskuje vrijeme i neophodnu provedbu procedura u skladu sa zakonima i stručnim procesima.
 
Također, projekti ovog obima se izvode u fazama, od kojih je prva faza uklanjanje. Uklanjanje objekata i raščišćavanje prostora parcele na kojoj će se izgraditi bazen odvija se u suradnji sa školama i udruženjima koji trebaju izmjestiti svoje aktivnosti na druga osigurana mjesta.
Druga faza projekta je u toku i žurno se radi na ishodovanju i završetku dobivanja  sve potrebne projektne dokumentacije u skladu sa zakonom. Ova faza zahtijeva vrijeme i djelovanje u skladu s pozitivnim zakonskim propisima.
 
Ovim putem želimo se još jednom zahvaliti Vladi Federacije Bosne i Hercegovine na čelu s premijerom Fadilom Novalićem koja je  osigurala osam milijuna KM sredstava za izgradnju bazena te najavila punu financijsku podršku do završetka projekta. Tu prestaje odgovornost premijera i Vlade FBiH te ostaje odgovornost na Gradu Mostaru, koji će izgraditi bazen u obećanim i najavljenim rokovima.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!