Tridesetšestogodišnji Dobojlija našao se na meti ucjena nepoznate osobe iz inozemstva koja ga je ucjenjivala da joj isplati 600 eura nakon što ga je video pozivom natjerala da snimi svoje genitalije, a zatim mu prijetila da će sve to poslati njegovoj obitelji, saznaju “Nezavisne”.

Inače, Dobojlije su sve češća meta, očito dobro uigranih prevaranata iz Obale Slonovače koji s njima stupaju u kontakt preko društvenih mreža tako što video pozivima djevojaka navode muškarce na nemoralne radnje sa ” vrući razgovori” i kasnije ih ucjenjivati.

Policija istražuje ima li ova ucjena veze s Obalom Bjelokosti.

“Slična situacija dogodila se i ovaj put, a Dobojlija je sa ženom stupio u kontakt preko Instagrama. Dogovorili su se za video poziv, a zatim da se skinu goli. Žena je tom prilikom koristila i seksualna pomagala i lako ga je navela da i on pokaže svoje lice spolni organ. Kad je to učinio, veza je prekinuta. Tada je dobio poruke da je snimka montirana, ali da je njegovo tijelo snimljeno i da mora platiti 600 eura kako njegova snimka ne bi bila proslijeđena njegovoj obitelji”, rekla je izvori “Nezavisnih”.

Kako doznajemo, kada je muškarac rekao da nema toliko novca, osoba s druge strane je spustila cijenu i rekla mu da plati 100 eura, te mu dala račun da plati.

No, Dobojlija je odlučio sve prijaviti policiji.

“Jučer oko 11.30 sati Policijskoj stanici Doboj obratila se oštećena osoba s područja grada Doboja, koja je prijavila da je istog dana obavila video poziv eksplicitnog sadržaja s njemu nepoznatom osobom. putem društvenih mreža, nakon čega mu je stigla poruka da uplati novac kako video ne bi prosljeđivali ​​njemu bliskim osobama. U toku je rad na rasvjetljavanju krivičnog djela ucjena”, navode iz PU Doboj.

Izvor:nezavisne.com

error: Content is protected !!