Sajamska manifestacija „Hercegovački plodovi Mediterana“ održat će se početkom jeseni, kao i svake godine do sada, u prostorijama Športske dvorane u Stolac. Ovo je već četrnaesta po redu sajamska manifestacija, koja je postala tradicionalna i međunarodna. Točno održavanje predviđeno je za petak 30. rujna i subotu 1. listopada. U središtu održavanja, kao što sam naziv kaže, bit će šipak-nar, smokva i maslina, te njihove prerađevine. Sajamska manifestacija „Hercegovački plodovi Mediterana“ od samog početka za cilj ima učiniti vidljivima i dostupnima kupcu plodove mukotrpnog rada, koji traje kroz cijelu godinu.


Prema programu, u petak, u 11:00 sati, sajamska manifestacija počinje otvaranjem uljare na Crnićima (obilazak), u zgradi zadruge, dok je svečano otvaranje sajma predviđeno u 14:00 sati. Sajam je za posjetitelje otvoren od 12:00 do 18:00 sati. Kao i prethodnih godina, organizator se potrudio organizirati i edukaciju u sklopu svoje sajamske manifestacije, pa u 13:30 sati predviđeno stručno predavanje o maslinarstvu. Prva večer završava koncertom Klape Kampanel i Tamburaškog sastava Stari Fenjer.


U subotu, je sajam otvoren za posjetitelje od 9:00 do 18:00 sati. Dodjela nagrada najuspješnijim izlagačima predviđena je u 14:30 sati.
Svake godine sajam ima veći i kvalitetniji sadržaj, što ovom sajmu daje iznimnu vrijednost. Osim izlagača iz Hercegovine i cijele BiH, tu si i izlagači  iz Hrvatske i Crne Gore. Organizator je zajedno s drugim organizacijama, stvorio pretpostavku kako bi u ovom dijelu Hercegovine mogla zaživjeti simbioza naših poljoprivrednika i turističkih organizacija kroz agroturizam. Djelujemo u suradnji sa stručnim turističkim ustanovama, a sve s ciljem ostvarenja kvalitetnog profita za uložen rad i bolji život. 


Sajam je organiziran kako bi bio zanimljiv svim generacijama. Stariji će imati priliku okusiti svu raskošnu paletu kvalitetnih prerađevina od šipka, smokve, masline, kao i puno drugih mediteranskih artikala s našeg područja, ali i susjednih država. Za mlade je spremna, pored ostaloga, kvalitetna ponuda zabave uz koncerte, a za najmlađe nezaboravna vožnja vlakićem kroz Stolac. 
Glavni organizatori sajma su Udruga Hercegovački plodovi Mediterana i Grad Stolac, uz pomoć JU Radimlja i JU Centar za kulturu i sport.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!