U finalu WTA turnira tenisačica u Portorožu igrat će wimbledonska pobjednica Kazahstanka Jelena Ribakina i Čehinja Katerina Siniakova.

Ribakina je u polufinalu uvjerljivo svladala Rumunjku Anu Bogdan sa 6-1, 6-1, dok je Siniakova u subotu imala dvostruki program. Prvo je u četvrtfinalu bila bolja od Talijanke Jasmine Paolini sa 6-2, 3-6, 7-6 (5), da bi u polufinalu nadigrala Njemicu Anna-Lenu Friedsam sa 6-1, 7-5.

Za Ribakinu je ovo 10. plasman u finale u karijeri, dosad je osvojila Wimbledon i još dva naslova, dok je Siniakova stigla do sedmog finala u karijeri, a dosad je osvojila dva turnira.

Finale Linette – Fruhvirtova

U finalu WTA turnira tenisačica u Chennaiju igrat će 17-godišnja Čehinja Linda Fruhvirtova i 30-godišnja Poljakinja Magda Linette.

Fruhvirtova je za svoj prvi ulazak u finale na WTA Touru u karijeri morala u polufinalu nakon velike borbe svladati Argentinku Nadiju Podorosku s 5-7, 6-2, 6-4, dok je Linette u svom polufinalu odigrala samo tri gema prije no što joj je Britanka Katie Swan predala zbog ozljede. 

Za Linette će ovo biti peti WTA finale, a dosad ima dva naslova.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!