Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom do 21 godine starosti dvije su odlučujuće utakmice dodatnih kvalifikacija za Euro 2023. protiv Danske. 

– Očekivanja su vrlo jasna, borimo se za plasman, nema tu neke velike filozofije. Idemo napraviti sve da to i ostvarimo. Stanje ekipe je dobro, čekamo da se svi okupimo, da vidimo tko je u kakvom stanju, ima li dodatnih problema što se tiče ozljeda i kada se okupimo slijedi priprema za utakmicu. Imamo dovoljan broj igrača, vjerujem da se možemo konkretno i na pravi način suprotstaviti ekipi kao što je Danska. Imamo svoje šanse i napravit ćemo sve da ostvarimo taj plasman, rekao je izbornik hrvatske U21 reprezentacije Igor Bišćan.

Kakav je dogovor s izbornikom A reprezentacije Zlatkom Dalićem oko kadra?

– Vidjeli ste i sami popise, od onih koji su iz U-21 priključivani tamo su Stanišić Josip Šutalo, s nama će ostati Luka Sučić i to je zasad tako. Vidjet ćemo što će biti dalje, rekao je Bišćan.

Komentirao je i nepozivanje Ljubičića.

– Jednostavno rečeno, odlučili smo se za druge igrače. Imamo dovoljan broj napadača, ta je pozicija dosta dobro pokrivena. Mnogi od tih igrača su u jako dobroj formi tako da smo se za ovo okupljanje odlučili za ove igrače, rekao je Bišćan.

Prvu utakmicu s Dancima Hrvatska igra u Puli 23. rujna, a uzvrat je 27. rujna u Vejleu. 

– Danska je jako ozbiljna ekipa, slično kao i A-reprezentacija, ekipa koja igra s puno tempa, agresivna, s nekoliko izuzetno kvalitetnih pojedinaca i imat ćemo jako težak zadatak, dodao je izbornik Bišćan. 

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!