U susretu 10. kola SuperSport HNL-a Hajduk i Istra 1961 su na Poljudu odigrali 2:2, a u emisiji Stadion sudački ekspert Marijo Strahonja analizirao je sporne situacije.

Dvoboj je sudio Patrik Kolarić iz Čakovca.

– Nije imao tešku utakmicu, iako mu je ovo možda i najlošija utakmica u sezoni. Ne mislim na 90 minuta koje je vodio već isključivo na dvije situacije. Spominjao sam i ranije da će se dogoditi jedan njegov pad, on to sad mora znati prihvatiti i izdići se iz toga. Ono što je dobro, u prethodnom periodu postao je nositelj lige uz Čulinu i klubovi su ga prihvatili. Nije upitna njegova kvaliteta, već standardizacija. Kao kod svakog mladog suca, ovakvi padovi su normalni. Važno je da nakon pada nastavi dobro. Pokazao je i to na utakmici, kada je nakon previda kod Kalinića dobro vodio dvoboj do te zadnje sekunde, rekao je Strahonja.

U 10. minuti igrač Istre 1961 srušio je Nikolu Kalinića u kaznenom prostoru.

– Od deset sudaca, devet bi direktno samostalno dosudilo kazneni udarac, a u desetoj bi se trebao javiti VAR. Jasno je da je Kalinić prvi došao u bolju poziciju ispred obrambenog igrača koji ga je s leđa sapleo i udario. Ovo je prekršaj za kazneni udarac i trebala se javiti VAR soba, objasnio je sudački ekspert HRT-a.

U 47. minuti sudac Kolarić je dobro postupio ne zaustavivši situaciju na začetku akcije za gol Hajduka, ali ponovno je pogriješio u sedmoj minuti sudačke nadoknade. Krovinović je srušio napadača Istre u šesnaestercu.

– On je ispred igrača, ima kontrolu lopte, a onda dolazi do saplitanja i udarac po koljenu. Narušena je koordinacija pokreta i pao je igrač Istre. Kolarić nije mogao sam izvući jer je imao dvije teške kontre, možda i spada u kategoriju intenziteta, ali ovako izdvojeno rekao bih da se radi o kaznenom udarcu.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!