Ključni svjedok ubojstva Jovana Vukotića (42), vođe Škaljarskog klana koji je ubijen je u Turskoj 8. rujna, je njegov vozač E. K. iz Bijelog Polja koji je u tom trenutku bio sa njim u automobilu, ali i njegova trudna supruga Maša M.

Tijekom istrage utvrđeno je da je E. K. zapravo bio glavni logističar skrivanja Jovana Vukotića, kao i to da je jedan od poznatih pripadnika “Škaljarskog” klana. Također je otkriveno da je uhićen zbog šverca 800 kilograma kokaina u Nizozemskoj, kao i to da je kod njega pronađeno 4,5 milijuna eura u stanu. 

Naime, E. K. je tada uhićen s bratom muškarca iz Vranja koji je bio jedan od najbližih suradnika Igora Dedovića koji je bio Vukotićev kum.  Zajedno su bili na čelu “Škaljaraca”.

E.K. je podsjetimo, prilikom dolaska policije na mjesto likvidacije Vukotića izjavio da ne poznaje ubijenog, kao i to da mu je ovaj rekao da se zove Nikola, piše Telegraf.rs. Također je utvrđeno da je bacio dva telefona za koja se ispostavilo da pripadaju upravo Vukotiću.

E. K. inače ima nizozemsko državljanstvo. U Turskoj je zajedno sa još jednim Berancem skrivao vođu “Škaljarskog” klana.

Turski mediji su prenijeli da je u napadu na Vukotića E. K. lakše povrijeđen i da mu je zbog ogrebotina pomoć ukazana u bolnici. Iako su naveli da mu je E. K. bio vozač, pokazalo se da je mnogo više od toga, odnosno, da mu je čovjek od povjerenja.

Podsjetimo, prema pisanju turskih medija, u organiziranju likvidacije sudjelovalo je najmanje devetoro ljudi. Najvažniji zadatak je bio da Vukotić ne primjeti da ga prate, odnosno, da je u opasnosti.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!