Joško Gvardiol i Mario Pašalić družili su se danas s novinarima na Maksimiru uoči treninga hrvatske nogometne reprezentacije, koja se priprema za dva ključna susreta Lige nacija. 

Vatreni će najprije ugostiti Dansku na Maksimiru 22. rujna (20.45 sati), a protiv Austrije igrat će tri dana poslije na stadionu Ernst Happel u Beču (20.45 sati).

Joško Gvardiol je dosta dugo bio ozlijeđen, a sada se polako vraća u formu.

– Osjećam se super, hvala Bogu zdrav sam. Malo sam na početku sezone zaostajao zbog rehabilitacije, ali sad se osjećam super, čekam svoju priliku i minutažu i šansu da se vratim u prvih 11.

Razmišlja li o transferu u veći klub, mnogi velikani imaju ga “na oku”?

– Iskreno, sretan sam u Leipzigu, tek mi je druga sezona, imam puno toga za naučiti i za raditi na sebi. Što se tiče transfera, nisam o tome puno razmišljao, imam ljude koji se time bave. Sretan sam zasad u Leipzigu.

U užem je izboru za nagradu Golden Boy, stvara li mu mogućnost da je osvoji pritisak?

– Trenutačno nema pritiska, no sigurno sam razmišljao o tome. Ako želiš nešto postići, treba ići do maksimuma i ostvarivati vrhunnske rezultate. Ako želiš biti vrhunski, moraš se znati nositi s pritiskom.

Rekao je nešto potom o našim prvim sljedećim protivnicima Dancima:

– Znamo kakva su ekipa, borbena, trče i rade 90 minuta. Mi znamo naše kvalitete, rekao bih da smo kvalitetniji s loptom i sve je na nama, trebamo odraditi muški tih 90 minuta i onda bez pritiska ući u zadnju utakmicu.


Dok ga nije bilo ukazali su se novi mladi igrači u redovima Vatrenih…

– Drago mi je radi mladih igrača, to su dečki koje znam iz mlađih selekcija. Bilo mi je drago da smo pobjeđivali, nažalost gledao sam te utakmice iz bolnice u Hamburgu, no osjećao sam da sam dio te ekipe.

Nezamjenjiv je u klubu i reprezentaciji s tek 20 godina….

– Ne bih rekao da je tako, imamo dobru konkurenciju, Lovren, VidaErlićŠutalo i drugi, treba se dokazivati stalno.

Opet je na Maksimiru:

– Drago mi je da sam opet tu, vidim ljude s kojima sam proveo dvije godine u seniorskoj momčadi. Dobra je to motivacija za bodove pred našom publikom. Vjerujemo u našu kvalitetu, trebamo biti malo i lukavi, tako da ostvarimo to što hoćemo.

Što misli o putu Vatrenih u ovom izdanju Lige nacija?

– Ona prva utakmica s Austrijom, odigrali smo tako kako jesmo, to je iza nas, no dečki su odradili dobar posao u daljnjim utakmicama, preostale su sad ove dvije i trebamo svi dati svoj maksimum.

Je li mu već Svjetsko prvenstvo već u glavi?

– Sigurno da razmišljam o tome. S 19 sam imao priliku nastupiti na Europskom prvenstvu, a s 20 imam priliku zaigrati na Svjetskom prvenstvu. Prije dvije-tri godine ne bih ni spomenuo da se nadam nastupu na takvom natjecanju. No prije toga Danska i Austrija, potom utakmice u klubu, ima još dosta vremena.

Mario Pašalić osvrnuo se na nove snage u hrvatskim redovima:

– Smjena generacija se apravila polagano. Nas par koji smo bili od ranije dobili smo veću ulogu, neki mlađi su došli i brzo se dokazali. Stvorila se ozbiljna reprezentacija i mislim da se s pravom možemo nadati dobrom rezultatu na SP-u.

Koliko nam znači pobjeda nad Francuskom?

– Tih Francuza nam je bilo preko glave, nikako ih pobijediti, naravno da nam ta pobjeda mnogo znači. Pobjedom protiv Francuske otvorilo nam se da je sve u našim riukama i nogama!

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!