U emisiji Studio 4 kod našeg Petra Vlahova gostovao je Zdravko Reić, tema je bila stanje u Hajduku. Splićani su smijenili trenera, pojavile su se priče o sukobima u svlačionici, a Reić naglašava kako se klub nalazi u krizi rukovođenja te da vlada kaotična situacija. 

Istup sportskog direktora Hajduka Mindaugasa Nikoličiusa, Litavac je jučer u domaćim medijima potvrdio da je ponudio ostavku predsjedniku Jakobušiću

– Mislim da je svima jasno da vlada kaotična situacija. Ono što je najgore, u životu sportskog kluba, kad dođe do krize rukovođenja. Kriza rezultata može jer se da popraviti, ali kriza rukovođenja je loša. Ovo što priča Nikoličius… On ima medeni jezik, zna sve objasniti i vrlo je superioran u tim objašnjenima, ali na svaku njegovu riječ bih ja imao neobranjivu kontru. Nema on što braniti igrače, on treba braniti sebe. On nije napravio posao. Kad je završilo prvenstvo, imao je zadatak prodati igrače i nabaviti novce da proda neke igrače. Pošto nije učinio svoj zadatak, a to je prodaja, što je i teško, jer nema igrača za prodaju, osim Biuka.

Reić smatra da je smjena Valdasa Dambrauskasa došla prekasno: 

– Krivnja je i na Dambrauskasu, on je trebao biti zamijenjen i ranije nakon slabih utakmica na pripremama. Vidjelo se da Hajduk nema igru i energiju o kojoj Jakobušić govori i koja je krasila momčad lani. Većinom su iskusni igrači i oni nisu gladni, oni su siti, imaju novce i dobro su plaćeni. Kad se ispumpala ideja da se mogu braniti za naslov prvaka s Dinamom, kad su došla dva remija, kobna za plasman Hajduka. Cijela situacija koja se događa…. Hajduk jednostavno nije dobro posložena ekipa. Kako su me obavijestili, Dambrauskas je rekao i predsjedniku i Nikoličiusu da Hajduk nema momčad za prvaka. Čim je tako rekao, bio je osuđen na propast. 

Zdravko Reić u emisiji Studio 4

Fizički sukobi u svlačionici?

– To su priče, navijačke priče. Vjerojatno je bilo nečega, ali u to ne bih htio ulaziti. To ostaje u kući. Ako je to bilo, onda pokazuje da nema respekta u svlačionici. Igrači su podržavali Dambrauskasa, ali na kraju je Jakobušić odlučio da ga smijeni. Oni su sad doveli Mislava Karoglana, on je vjerojatno dobar trener, ali kada se smjenjuje trener, to se radi da se napravi šok. No, to se nije moglo napraviti s njim jer je on bio u stožeru. Nije bila pripremljena zamjena, zato su stavili Karoglana.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!