Saša Magazinović (SDP), zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH objavio je na Facebooku dokument s potpisima zastupnika u ZD PS BiH, a u kojem se zahtjeva da se održi žurna sjednica Zastupničkog i Doma naroda PS BiH na kojoj će se potvrditi ukidanje trošarine na gorivo.

Magazinović je podsjetio da ta žurna sjednica nikada nije sazvana.

“Kako smo i obećali, predali smo potpise zastupnika – zahtjev za žurno sazivanje sjednica i Zastupničkog i Doma naroda. Danas je 195-ti dan borbe za jeftinije gorivo! Nadam se da će razum prevladati nad bahatošću i bezosjećajnošću. 9. ožujka, na prijedlog kluba SDP-a, je Zastupnički dom usvojio zakon kojim se ukidaju trošarine. Umjesto da je tada posao završio i Dom naroda, razvlačen je proces da bi se danas vratili na naš tekst koji je konačno usuglašen”, naveo je Magazinović.

Dodao je da ta sjednica treba trajati 10 minuta.

“Nema rasprave. Samo da potvrdimo odluku. Toliko valjda mogu uraditi”, poručio je Magazinović.

Zahtjev je upućen predsjedatelju Zastupničkog doma Parlamenta BiH Nebojši Radmanoviću, a pored Saše Magazinovića (SDP) potpisali su ga bošnjački i srpski oporbeni zastupnici: Nermin Nikšić (SDP), Zukan Helez (SDP), Nada Mladina (SDP), Denis Zvizdić (Narod i pravda), Jasmin Emrić (NES), Branislav Borenović (PDP), Mirko Šarović (SDS), Edita Đapo (SBB), Aida Baručija (BH inicijativa Kasumović Fuad), Predrag Kojović (Naša stranka), Damir Arnaut (Naša stranka), Marijana Marinković Lepić (Naša stranka) i Dragan Mektić (SDS).

/HMS/

error: Content is protected !!