I u Dubrovniku je rujan u znaku filmskih ekipa. Trenutačno se snimaju dvije velike svjetske produkcije. Uz ljepote Hrvatske, mamac je to za turiste kojii tako mogu obići i filmski set svjetski popularnih TV serija. 

Naoružana vojska ispred ulaza u grad. Riječ je o trećoj sezoni Netflixove serije “Vikinzi: Valhala” čija se radnja događa u 11. stoljeću. Filmski set iz Trstenoga preselio se u Dubrovnik. Statisti spojili ugodno s korisnim. 

– Nikad se nema prilike ovako maškaravati sa kvalitetnom šminkom, naoružanjem, mačevima, štitovima, oklopima. Tko voli – zanimljivo mu je, poručuje jedan statist.

– Svaka čast organizatorima. Došli smo iz Splita, sve nam je plaćeno, smještaj, baš smo zadovoljni, dodaje drugi.

– Obožavam ovu seriju. Redovito pratim seriju. Sretan sam, ekipa je super, profesionalni su, sve je top, ushićeno objašnjava treći.

– Dobre dnevnice? Valjda, vidjet ćemo. Ovo je više iz ljubavi, naglašava nasmijana skupina statista. 

Iako izgledaju opasno – ratnici koji namještaju frizure i njeguju brade privlače pozornost turista. Osobito Skandinavaca kojima je sada svjetski popularna serija još zanimljivija.

– Možemo vidjeti sva mjesta na kojima smo bili, kao što smo obišli i ona iz Igara prijestolja. Sad mi je posve jasno zašto su Dubrovnik odabrali za snimanje. Uistinu lijepo, ističe Asa Kajnp, turistkinja iz Švedske.

Uz promociju Hrvatske, Vikinzi će samo Gradu Dubrovniku donijeti oko dva milijuna kuna.

– Ove godine ovo je druga produkcija koja se snima u prostorijama Kneževa dvora. Mogu reći da je zimi bilo nešto lakše organizirati snimanje jer nema posjetitelja u tom broju koliko ih imamo sad. Međutim, ovaj put je bilo nešto kraće, objašnjava Ivona Michl, ravnateljica Dubrovačkih muzeja.

Do kraja rujna snima se i u Kuparima – film o poznatoj Vogueovoj ratnoj fotografkinji Lee Miller koju glumi oskarovka Kate Winslet. Unatoč golemu interesu – uglavnom daleko od očiju javnosti.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!