U razmaku od samo tri dana još jedna drama u Gradskoj športskoj dvorani na utakmici Izviđača.

Ovaj put bila je to odgođena utakmica 1.kola Premier lige protiv dobojske Sloge koja je ispustila veliku prednost iz prvog i na početku drugog poluvremena kad je domaćin zaostajao sedam golova.

Negdje do polovice prvog poluvremena momčadi su se izmjenjivale u vodstvu i igralo se u egalu.

Onda su gosti počeli praviti razliku, veliki broj tehničkih pogrešaka i pomalo statična obrana Izviđača pružila je priliku raspoloženim gostima da u 23.minuti imaju prednost 9:14, a u 27. minuti bilo je čak minus sedam, 10:17, a na odmoru je bilo 12:18.

U nastavku prvi gol tek u 36.minuti, gosti su ponovo imali plus sedam, a onda je krenuo domaćin.

Na vratima odličan je bio Ivan Herceg, „proradila“ su i krila (Bošković i Šaravanja), u obrani se igralo čvršće i prednost gostiju se topila. U 40.minuti bilo je minus tri, 16:19, digla se i publika i skauti su stigli na minimalni zaostatak, 21:22 u 48.minuti., a u 51-oj bilo je 25:25.

Kada je Izviđač poveo u 55.minuti (27:26) i igrači su bili svjesni da mogu dobiti iako su u jednom dijelu imali i dva igrača manje nisu klonuli, a najveći poticaj došao je s gola, vratar Herceg skinuo je nekoliko važnih lopti.

Gosti su imali 40 sekundi da poravnaju na 29:29, ali se Izviđač uspio obraniti za veliko i ipak zasluženo slavlje.

Ivano Pavlović zabio je 9 golova (7 sa 7 metara), Domagoj Alilović 7, Mladen Bošković 4, a Berin Keso i Filip Vujović po tri.Vratar Ivan Herceg imao je 13 obrana. Kod Sloge je Dušan Miličević zabio 8, Dušan Ristić 6, a Nemanja Peštić i Stanko Stanković po 4. Golman Milutin Bogdanović imao je 13 obrana.

mile kraljević/radio ljubuški