Udruga dijabetičara Hercegovačko-neretvanske županije s ponosom najavljuje projekt “Pričajmo o dijabetesu” a koji se po prvi puta organizira u ovoj županiji i gradu Mostaru. 
Projekt “Pričajmo o dijabetesu” zamišljen je kao interaktivna radionica kroz koju će se govoriti o životu sa dijabetesom, preprekama koje DM nosi te o važnosti prehrane i zdravog načina života za sve osobe oboljele od dijabetesa. Održati će se 1.listopada 2022.godine s početkom u 11. sati na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. 


Predavači na radionici će biti renomirani liječnici, psiholozi, nutricionisti i to: dr.Saša Tomić, endokrinolog (Jagodina R.Srbija) , Dorotea Tomić, savjetnik psihotearpeut pod supervizijom (Jagodina R.Srbija)  , Lara Tomić, dipl.nutricionist i savjetnica za ishranu (Jagodina R.Srbija), Ernesa Mešić, specijalist za psihosocijalnu rehabilitaciju (Tuzla, BIH) i Nevena Pandža, mag.nutrizionizma (Mostar, BIH). 
Udruga Insula iznimno je ponosna na ovaj projekt i uvjereni smo kako će radionica imati vrlo pozitivan utjecaj na sve koji nam se taj dan pridruže jer mnogo je svakodnevnih pitanja koje imaju oboljeli od dijabetesa, bilo da je riječ o roditeljima djece oboljele od dijabetesa ili odraslih pacijenata. 


Radionice će se odvijati paralelno u više učionica gdje je cilj razviti dijalog između prisutnih građana i predavača jer smatramo kako je svim pacijentima upravo razgovor o problemu potreban. Također vrlo važna tema kojoj ćemo dati puno pažnje kroz radionicu je prehrana. Kako se zdravo hraniti a pritom uživati u hrani i balansirati ju sa dijabetesom te važnost rekreacije i aktivnosti za dijabetes.
Trajanje radionica planirano je od 11.00 do 14.00 sati a udruga Insula ovim putem poziva sve zainteresirane da dođu, ne morate biti dijabetičar,  dovoljna je želja za učenjem o dijabetesu i životu sa dijabetičarem, mi vas čekamo u dobrom raspoloženju.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!