Hrvatska nogometna reprezentacija sutra od 20.45 sati na prepunom Maksimiru dočekuje reprezentaciju Danske u predzadnjoj utakmici grupne faze Lige nacija. Susret s Dancima najavili su izbornik Zlatko Dalić te kapetan Luka Modrić.

Prvi je na pitanja odgovarao kapetan Modrić, on se osvrnuo na prvi ogled s Dancima kada smo slavili u gostima s minimalnih 1:0:

– Mislim da je to drugo poluvrijeme pokazatelj kako treba igrati protiv Danske i nadam se da možemo ponoviti takvu utakmicu. Čeka nas teška utakmica protiv teške ekipe i ponavljam, to drugo poluvrijeme nam treba biti putokaz.

Kapetan se raduje borbi za završnicu Lige nacija i povratku na Maksimir: 

– Definitivno da nam ta Liga nacija nije uvijek išla dobro, nismo je ni sada dobro otvorili, počeli smo porazom od Austrije, ali se sve vratilo u normalu i pokazali smo da smo odlična ekipa i da svaka utakmica je za nas važna, bez obzira bila to Liga nacija ili prijateljska. Zadnja tri ogleda smo odigrali jako dobro i bili smo prava ekipa. Sada smo u prilici da odemo u taj Final Four i to naravno želimo iskoristi. To bi bila lijepa stvar za Hrvatsku i naš nogomet, neće biti lako, oni su u zadnjih nekoliko godina jedna od najboljih reprezentacija u Europi, ali očekujemo dobru igru i nadamo se dobrom rezultatu, radujem se što ćemo nakon dugo vremena igrati na Maksimiru.

Atmosfera je dobra i svi su zdravi: 

– Svi smo zdravi i to je najbitnije. Lijepo se opet okupiti nakon lipnja i utakmice s Francuskom, a atmosfera je dobra kao uvijek. Dobro smo radili koliko god malo vremena smo imali i koliko god je teško nešto napraviti u tom periodu. Znamo što moramo raditi, imamo još večerašnji trening i moramo se dobro pripremiti, poručio je Luka. 

Modrić je govorio i o kraju reprezentativne karijere. Tu je temu proteklih dana pokrenuo doktor Bahtijarević:

– Prije nekoliko trenutaka sam dobio takvo pitanje, neću ništa zamjeriti doktoru, on je bio jako emotivan. Ja još nisam donio nikakvu odluku, najbitnije su sad ove dvije utakmice u Ligi nacija i naravno Svjetsko prvenstvo. Ovisno kako to prođe, onda ću donijeti odluku nakon dogovora sa svojim najbližim, izbornikom i savezom. 

Pobjeda protiv Francuske puno znači, ali utakmica s Dancima neće biti ništa lakša zbog toga smatra Luka: 

– Drago mi je da smo i tu tradiciju srušili. Bili smo blizu puno puta, ali je nekako svaki put otišlo na njihovu stranu tako da mi je drago da smo ih napokon pobijedili.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!