Osuđeni ratni zločinac Ratko Mladić vraćen je iz ambulante u svoju sobu u pritvorskoj jedinici, ali je i dalje veoma slab, rekao je Srni njegov sin Darko Mladić.

On je pojasnio da ostali kardiološki i neurološki problemi nisu riješeni, da Mladić ne može bez pomoći da ustane ni da se kreće i da mu je za sve aktivnosti potrebna pomoć.

“On je sad nešto bolje u smislu da su ga otpustili iz zatvorske ambulante i vratili su ga u njegovu sobu u pritvorskoj jedinici. Problem s plućima izgleda kao da je riješen, ali sve ostalo ostaje – i dalje veoma slab i u lošoj zdravstvenoj situaciji”, rekao je Darko Mladić koji se jučer vratio iz posjete.

Prema njegovim riječima, osuđeni general Vojske VRS može da razgovara. “Pričali smo, u početku dobro, pa poslije sve slabije, zato što je veoma i umoran i slab. Otprilike tri puta po dva sata smo bili zajedno i u početku je više on pričao, a poslije sam više ja pričao”, kaže Darko Mladić.

Medicinska dokumentacija koju je obitelj zatražila prije devet dana od Haaga još nije stigla, ali, kako ističe Darko Mladić, po pravilniku imaju rok od 21 dan da odgovore, a budući da je dobiveno usmeno obećanje da će “biti kooperativni” obitelj se nada da će to da se ubrza.

Iz Haaga još nije stigao ni odgovor na zahtjev da Mladića pregledaju liječnici specijalisti iz Srbije, kardiolog i pulmolog.

Mladić do sada je preživio moždane i srčane udare, operirao je dobroćudne tumore, dva puta je imao tešku upalu pluća, kao i krize kada je padao u nesvijest zbog visokog pritiska.

“Svašta nešto je imao i sve je preživio. Evo, i ovo smo uspjeli da se izborimo da mu bude bolje, pa se nadamo da ćemo uspjeti i ubuduće da ga zaštitimo”, rekao je Darko Mladić.

Izvor:pogled.ba