Borna Sosa doveo je svojim prvijencem u nacionalnom dresu Hrvatsku u vodstvo protiv Danske u 49. minuti u utakmici u kojoj smo na kraju slavili s 2:1. 

– Jako teška i intenzivna utakmica protiv stvarno jako dobre ekipe. Zasluženo su bili prvi, ali mi smo danas pokazali da nam je tamo mjesto. Odigrali smo al pari s njima i zasluženo pobijedili, meni je radi gola još dodatno drago, sada čekamo Austriju, rekao je Sosa u izjavi za Novu TV.

U sedmom nastupu zabio je prvijenac za Hrvatsku:

– Jako sam sretan zbog gola. Osobno mi je prvo pao na pamet Kroos, on je znao takve golove zabijati. I meni se osobno sviđa gol. Za mene osobno, ma nisam mogao zabiti u boljem trenutku, ipak sam ovdje na Maksimiru odrastao, moj najdraži gol sigurno.

Austrija je izgubila od Francuske, Hrvatska je u povoljnoj poziciji za prvo mjesto uoči gostovanja u Beču:

– Znamo da Hrvatska u svakom slučaju ide na pobjedu, tako će biti i protiv Austrije u Beču. Dobro bi nam došlo da odemo na Final four i to bi bila dodatna motivacija za Svjetsko prvenstvo. Ono s Austrijom u Osijeku bio nam je loš dan, to se uvijek može desiti, ali to će nam u Beču biti samo dodatan motiv, zaključio je Sosa.

Stoper Joško Gvardiol bio je sretan s pobjedom, ali je naglasio da nema opuštanja uoči zadnje utakmice protiv Austrije.

– Moramo biti zadovoljni, bila je teška utakmica, borili smo se 90 minuta. Drago mi je što uzeli tri boda i smireni idemo u Austriju. Šutalo i ja se znamo iz mlađih uzrasta, dobro smo se snašli, ali može to i puno bolje, rekao je Gvardiol te dodao da nema upoštanja uoči zadnjeg kola.

Džoker s klupe Lovro Majer je također impresionirao pogotkom.

– Sretan sam zbog pobjede. Jako teška utakmica, Danska je stvarno fenomenalna, ali do kraja smo vjerovali i pobijedili. Lijepo je pogodio Eriksen, ali eto, ušao sam, dobro sam se osjećao i vratio istom mjerom, rekao je Majer te dodao da mu je to bio jedan od dražih golova u karijeri.

– Imamo sve u svojim rukama i idemo dovršiti posao u Beču. Sigurno nećemo razmuišljati o porazu, idemo po pobjedu i to je to.

Atmosfera u reprezentaciji je odlična.

– Mislim da imamo idealan spoj starijih i iskusnih igrača i nas mladih koji smo jako motivirani i želimo učiti od njih, uživamo i to se vidi, zaključio je Majer.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!