Nakon tri mjeseca hrvatsku nogometnu reprezentaciju očekuje novi ispit u Ligi nacija. Na rasporedu je susret pretposljednjega kola protiv Danske, a Vatreni love plasman na završni turnir koji je na rasporedu u lipnju iduće godine. 

Vatreni će večeras ugostiti Dansku na Maksimiru (20.45), a tri dana poslije igraju protiv Austrije na stadionu Ernst Happel u Beču.

Izbornik Zlatko Dalić nema problema s ozljedama reprezentativaca i nada se nastavku niza odličnih rezultata.

– Neću puno kalkulirati jer smo odigrali sjajne tri utakmice i želim tako nastaviti. Nama je bitna ova utakmica, ali imamo ih dvije u tri dana tako da ćemo malo rasporediti snage i minutažu. Veseli ta situacija da oni koji uđu s klupe mogu donijeti prevagu, a ono drugo ćemo složiti kako je najbolje. Nećemo ništa tu sad puno izmišljati, niti ima vremena, niti ima potrebe. Bile su sjajne tri utakmice, ono što smo igrali 4-3-3, bilo je sjajno tako da ćemo to staviti, rekao je Dalić. 

Posljednji put Vatreni su igrali na Maksimiru 14. listopada 2020. Ulaznice za večerašnji dvoboj su rasprodane.

– Sad smo u prilici da odemo na Final Four, što želimo iskoristiti, ulog je velik, neće biti lako jer igramo protiv dobre ekipe, jedna od najboljih reprezentacija tako da teška utakmica. Veselimo se, napokon igramo u Zagrebu nakon dugo, rekao je Luka Modrić.

Vezni igrač Mario Pašalić bio je strijelac pobjedničkog pogotka protiv Danaca u Kopenhagenu (1:0) u lipanjskom dvoboju ove dvije reprezentacije. 

Danski izbornik zbog ozljeda ne može računati na nekoliko važnih igrača. – Imamo ozlijeđenih, ali svejedno smo snažna momčad. Spremni smo za utakmicu protiv odlične hrvatske reprezentacije, rekao je danski izbornik Kasper Hjulmand.

Uoči zadnja dva kola Hrvatska sa sedam bodova drži drugo mjesto u skupini, iza vodeće Danske koja ima devet bodova. Treća je Austrija s četiri boda, a posljednji su svjetski prvaci i branitelji naslova pobjednika Lige nacija Francuzi s dva boda.

Ljestvica

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!