Sajam minerala, stijena, fosila, dragog i poludragog kamenja jedinstvena je manifestacija u BiH koju organizira Udruga „Kreševski citrin“, a ovogodišnji se organizira 19. godinu zaredom.

Prema informacijama koje smo dobili u Udruzi „Kreševski citrin“ ove se godine očekuje 30-ak izlagača iz BiH, Hrvatske, Srbije i Slovenije.
Sajam će se ove godine održavati u holu Osnovne škole ”Dr. Boris Ćorić” Kreševo.

U razgledavanju kristala, fosila, dragog i poludragog kamenja iz BiH i zemalja regije posjetitelji će moći uživati u 08. 10. 2022. (subota) od 10:00 do 18:00 sati, te 09. 10. 2022. (nedjelja) od 10:00 do 16:00 sati.

Za odrasle je ulaz 3 KM, dok će djeca, studenti i umirovljenici ulaz platiti 2 KM.

Pokrovitelj Sajma je Općina Kreševo, sponzori su Federalno ministarstvo kulture i sporta, Ministarstvo financija ŽSB i Ministarstvo gospodarstva ŽSB, a partner je organizacija Alterural.

Organizatori pozivaju sve ljubitelje minerala da dođu i uživaju u svijetu koji im se otvara zahvaljujući ovoj manifestaciji, svijetu kristala za kojim mnogi tragaju cijelu godinu kako bi ih izložili upravo na ovom Sajmu.

Među njima su i brojni Kreševljaci svih dobnih uzrasta, počevši od školaraca do iskusnih tragača za kristalima kojima je bogato srednjobosansko škriljavo gorje, poput kreševskog citrina ali i hijalofana čija su nalazišta u Busovači jedinstvena u svijetu.

/HMS/

error: Content is protected !!