Mostarski Taekwondo klub Cro Star nastavlja nizati uspjehe i u drugom dijelu natjecateljske sezone. U subotu je u Hadžićima održan međunarodni taekwondo turnir Prijatelji Hadžića na kojem je nastupilo 410 natjecatelja iz Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine.

Taekwondo klub Cro Star, koji vodi trenerica Klaudia Marić, ostvario je izvrsne rezultate.

10 natjecatelja se izborilo za čak 11 medalja i 2 pehara. 

Zlato: Iva Marić (2 zlata), Ante Milićević, Mia Drežnjak.
Srebro: Ivan Skoko, Nikol Marić.
Bronca: Mia Ivanković, Lea Krešić, Ana Drežnjak, Josip Milićević i Ivan Skoko. 

Na turniru je još nastupio Matej Šunjić koji je ovaj put i pored dobrog nastupa ostao bez plasmana. 

Ante Milićević je osvojio pehar za najboljeg dječaka njegovog uzrasta i to u konkurenciji 36 dječaka. Drugi pehar osvojen je za 2. mjesto u ekipnom plasmanu.

Ekipu u Hadžiće vodili su treneri Klaudia Marić i Boris Knezović.

„Ekipa je bila odlična. Posebno bih željela istaknuti dvije početnice Miu Ivanković i Anu Drežnjak koje se tek počinju natjecati. Odlično su se pokazale te vjerujem da će na idućim turnirima biti sve bolje i bolje. Veliku pohvalu svakako zaslužuje i Iva Marić koja je osvojila 2 zlatne medalje. Ovo je prvi turnir s primjenom novih natjecateljskih pravila no Iva se bez problema prilagodila.“ rekla je trenerica Klaudia Marić.

Pored uspješnog natjecateljskog dana mostarski Cro Star je aktivno obilježio i Be Active Dan BiH koji se održao u petak. Be Active Dan Bosne i Hercegovine je projekt koji na jedan dan 23.9. okuplja klubove iz cijele Bosne i Hercegovine u jednom zajedničkom cilju, a to je ponuditi svim stanovnicima BiH besplatne aktivnosti i treninge a sve to je dio Europskog tjedna sporta. Projekt se realizira kako bi se skrenula pozornost na važnost tjelovježbe za fizičko i mentalno zdravlje. Tako su djeca i odrasli iz cijele Bosne i Hercegovine vježbali zajedno s cijelom Europom.
U sklopu ovog projekta Taekwondo klub Cro Star je kroz cijeli dan imao besplatne treninge. Tijekom jutra su vježbali učenici OŠ Antuna Branka Šimića Mostar. Upoznali su se s osnovama taekwondo-a a onda su se zabavili s poligonima pri čemu su se kretali, učinili nešto dobro za svoje zdravlje, družili se, smijali te nisu ni pomislili na mobitele.

Poslijepodne su u klupskoj dvorani bili termini za skroz malu djecu te stariju djecu a navečer je bio termin za odrasle. Na svim treninzima je bio veliki odaziv a Be Active projekt su realizirali treneri Cro Stara Klaudia Marić, Boris Knezović i Teo Jergović.
„Naš klub pored taekwondo-a uvijek nešto organizira za svoje članove kako bi se poradilo na zdravom načinu života i istakla važnost tjelovježbe, pogotovo u današnje vrijeme kad djeca provode puno vremena uz ekrane a odrasli dosta sjede u uredima. Ponudili smo besplatne treninge tijekom čitavog dana i bilo je lijepo vidjeti kako su i djeca i odrasli s treninga otišli s omijehom.“ dodala je trenerica Klaudia Marić.

U Taekwondo klubu Cro Star ističu da su prezadovoljni kako je protekao Be Active Dan, jer je s njima taj dan vježbalo oko 100 djece i odraslih. Treneri Cro Stara inače za svoje članove organiziraju razne aktivnosti u prirodi poput planinarenja, kanua na Trebižatu, raftinga ali i predavanja o zdravoj prehrani djece i sportaša, a nedavno su proslavili 20. rođendan kluba u prirodi uz mnoštvo igara. 

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!