Četverodnevni festival „Ljubuški teatar fest“ u Ljubuškom protekle večeri završen je sjajnom izvedbom predstave “Lijevo desno glumac” živuće glumačke legende Zijaha Sokolovića.

Već na početku posljednje večeri vidjelo se kako je ljubuška publika željna predstava, kao i prethodnih dana i u nedjelju navečer se pred ulazom u Kulturni centar u Ljubuškom mogla vidjeti velika gužva, Zijah Sokolović se također nalazio pred ulazom, a rado se odazivao fanovima koji su se htjeli fotografirati s njim.

U predvorju Kulturnog centra ispijalo se vino, a kada su hostese pustile goste da uđu u dvoranu, ista se brzo ispunila.

Prije nego je Sokolović krenuo izvoditi svoju monodramu, posjetitelje je dočekalo jedno iznenađenje, mladi koji su pohađali glumačke radionice su na početku izveli svoj komad fizičkog teatra, a potom se gostima obratio i organizator, mladi ljubuški glumac Domagoj Nižić.

„Nevjerojatno je da je ovoliko ljudi došlo. Baš sam sretan i ponosan na sve ovo do sada – tri predstave, tri puta popunjena dvorana, hvala vam na tome“, zahvalio se Nižić.

On je potom prepustio riječ Damiru Čobi koji je tijekom festivala vodio radionice za mlade.

„Veliko mi je zadovoljstvo što me “dite s Tegaševca” pozvalo da budem dio povijesnog čina i događaja kao što je ovaj Ljubuški teatar fest“, poentirao je Čobo.

Nakon ovih kratkih govora, u dvoranu je stupio Sokolović, a tijekom svoje izvedbe često je publiku tjerao na smijeh.

Njegova monodrama prožeta je raznim komičnim skečevima, te se smijeh često prolamao dvoranom. 

Svi posjetitelji su nakon predstave pozvani na druženje u Smokva wine club te je afterpartijem spušten zastor na uspješno izveden prvi „Ljubuški teatar fest“.

Kao što se i najavljivalo, ovaj festival je u Ljubuški donio tri večeri ispunjene kvalitetnim predstavama koje su iznijela regionalno poznata glumačka imena, uz Sokolovića, nastupali su Emir Hadžihafizbegović, Josipa Anković i Josip Ledina.

Također su tijekom trajanja festivala održane i radionice za mlade u kojima su sudjelovali Ljubušaci, ali i studenti iz Koledža Ujedinjenog svijeta u Mostaru.

error: Content is protected !!