Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić pohvalio je momčad nakon pobjede protiv Austrije i izborenog Final Foura Lige nacija.

– Ušli smo odlično, ali primili smo brzi gol. Oni su u jednom periodu bili i bolji, imali su dvije šanse, ali nisu zabili. Znali smo da se moramo dignuti u drugom dijelu, zabili smo i ta dva gola. Kad se pogleda cijela utakmica, bili smo bolji, tamo smo gdje smo i htjeli biti, na Final Fouru i to je lijep uspjeh hrvatskog nogometa, kazao je Modrić te komentirao ozljedu Marcela Brozovića iz 16. minute.

– Poremetio nas je izlazak Brozovića, ali Lovro Majer je ušao dobro, pogotovo u drugom dijelu. Bez obzira na izostanak Broza, u drugom poluvremenu smo bili bolji.

Hrvatska će u lipnju sljedeće godine igrati na završnici Lige nacija.

– Veliki uspjeh je Final Four Lige nacija. Sad imamo Svjetsko prvenstvo pred nama, ovo je putokaz, pogotovo zadnjih pet utakmica. Ako ovako nastavimo, bit ćemo opasni za sve na Svjetskom prvenstvu. Imamo dobru ekipu, ne bih ju uspoređivao s onom iz Rusije, imamo 26 igrača koji mogu odgovoriti na zahtjev reprezentacicje, kazao je Modrić.

Prije Lige nacija je na rasporedu Svjetsko prvenstvu u Kataru koje se igra ove zime.

– Ne trebamo se zanositi s najavama i očekivanjima. Tamo smo gdje trebamo biti, na Svjetskom prvenstvu, moramo biti kao zadnjih pet utakmica, igrati kako igramo, a onda ćemo vidjeti. Treba ići utakmicu po utakmicu, ne treba stvarati euforiju, ali mi kao ekipa i stožer, moramo ostati na zemlji, zaključio je Modrić.

Mateo Kovačić je slično govorio o pobjedi u Beču kao i trenutačnoj atmosferi u reprezentaciji.

– Nije bilo lako, pogotovo prvo poluvrijeme u kojem su Austrijanci imali dobre prilike. No, u nastavku smo zaigrali kvalitetnije, stavili smo ih tada pod kontrolu. Velika je ovo pobjeda i vrhunska stvar što smo se plasirali na Final Four. Istina je, nekada nam je možda nedostajala ta širina u igračkom kadru, a sada to imamo. Kada smo svi u dobroj formi stvarno možemo odigrati fenomenalnu utakmicu. Imamo pravu momčad, izjavio je Kovačić, a na sve se nadovezao strijelac za 2-1 Marko Livaja.

– Zaslužili smo plasman na Final Four nakon svih igara u skupini. Dečki su kroz natjecanje stvarno bili odlični. Austrija je fizički jaka momčad, utakmica je bila teška, ali mislim da smo kontrolirali dvoboj u nastavku. Sretan sam zbog pogotka i ova momčad stvarno ima puno kvaliteta, dodao je napadač Hajduka.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!