Još jedan crni scenarij obilježio je protekli vikend u Hercegovini. Na cesti Žitomislići – Buna  u blizini u Mostara život su izgubile četiri osobe, a među njima i skoro cijela mlada obitelj.

Živote su izgubile tri od četiri osobe iz obitelji Krstić iz Mostara. Osim njih život je izgubila jedna osoba iz Čitluka, a četiri osobe su završile u mostarskim bolnicama s teškim tjelesnim ozljedama.

Stradala cijela obitelj

Nakon crne subotnje večeri Mostar tuguje za obitelji Krstić iz naselja Ortiješ koja je u subotu ugašena na putu do svoga doma. U prometnoj nesreći, za koju prema prvim informacijama, nisu krivi, život su izgubili tridesetpetogodišnji otac Boris Krstić, tridesetčetverogodišnja majka Marijana i devetogodišnji dječak, dok se njegova trogodišnja sestra u SKB Mostar bori za život sa teškim ozljedama.

Osnovna škola Marina Držića Buna u koju je stradali dječak pohađao u nedjelju se potresnim riječima oprostila od svoga učenika.

Po neslužbenim informacijama stradala obitelj u subotu se vraćala sa sportskog turnira u Hrvatskoj. Po navodima poznanika dječak je trenirao karate i bio jako uspješan u tom sportu te se sa svih turnira vraćao sa medaljama.

Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačko – neretvanske županije (HNŽ) objavilo je u nedjelju nekoliko službenih detalja o stravičnoj nesreći..
– Dana 24. rujna 2022. oko 20 sati na magistralnoj cesti M-17 , lokalitet Zaton-Buna – Žitomislići, dogodila se prometna nezgoda u kojoj su sudjelovali L.Š. (2000.) sa vozilom BMW, B.K. (1987.) sa vozilom Renault Scenic, M.P. (1976.) sa vozilom BMW X5 i M.D. (1991.) sa vozilom Mercedes. Tom  prilikom smrtno su stradali vozač iz vozila Renault Scenic B.K., njegovi putnici M.K. (1988.) i maloljetni R.K. (2013.) dok je G.K. (2019.) zadobila teške tjelesne ozljede.

Djevojčica ima teške ozljede


Također, smrtno je stradao vozač iz vozila BMW X5 M.P., dok su teške tjelesne ozljede zadobili putnici iz vozila BMW L.M. (1987.), R.V. (1977.) i K.J. (1998.). Osobe R.V. (45) i K.J. (24) su hospitalizirani na Odjelu kirurgije Kantonalne bolnice “dr. Safet Mujić“ i nisu životno ugroženi.

Nakon završenog očevida, tijela nastradalih su prebačena u mrtvačnicu Bijeli Brijeg, a promet je bio u potpunosti obustavljen do dva sata poslije ponoći. O svemu je upoznat tužitelj te će biti poduzete sve potrebne mjere i radnje na rasvjetljavanju svih okolnosti koje su dovele do ove teške prometne nezgode – priopćio je županijski MUP.

-Djevojčica (2019.) je hospitalizirana na Odjelu za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje. Zadobila je teške tjelesne ozljede koje su u ovom trenutku opasne po život, rečeno je u nedjelju jutro iz Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar.

Također, u ovoj bolnici nalazi se muška osoba L.M. (35) koji je hospitaliziran na Klinici za neurokirurgiju. Muškarac je zadobio teške tjelesne ozljede koje ipak nisu bile opasne po život.

Provodi se istraga

– Radit će se obdukcija tijela, vještačenje svih vozila i tužiteljstvo će poduzeti sve mjere i radnje u skladu sa zakonom kako bi se slučaj rasvijetlio, kazala je tužiteljica i naglasila kako će istraga trajati danima.

U cijelom Mostaru u nedjelju se na društvenim mrežama mogla osjetiti ogromna tuga, ali i bijes zbog neslužbenih informacija koje su se brzinom svjetlosti proširile o okolnostima pod kojim je došlo ove nesreće. O tim detaljima više će idućih dana morati reći Ministarstvo unutarnjih poslova HNŽ-a i nadležno tužiteljstvo koje provodi istragu. 

Piše: J. S.

Što je uzrok stravične nesreće? Nakon proslave krštenja utrkivali se u pijanom stanju?

Teška prometna nesreća koja se dogodila u subotu večer kod Mostara, u kojoj su četiri osobe smrtno stradale i još četiri teško ozlijeđene dogodila se zbog prekomjerne konzumacije alkohola i utrkom automobila, neslužbene su informacije do kojih su jučer došli mediji u BiH. U alkoholiziranom stanju su se navodno utrkivali M. P. u vozilu BMW X5 i M. D u Mercedesu kojem je izmjereno 2,5 promila alkohola u krvi.

Smrtno je stradao hercegovački biznismen Mate Primorac iz Čitluka koji je upravljao vozilom BMW-om, a koji se tom prilikom s prijateljem vraćao s jednog krštenja.

Koliko su brzo vozili govori najbolje prizor automobila koji su nakon nesreće potpuno devastirani i nad njima će se vršiti vještačenje danima u cilju rasvjetljavanja stravične nesreće. Oni su se utrkivali iz smjera Mostara prema Čapljini i u mjestu Buna-Zaton u blizini Bunskih kanala usmrtili gotovo čitavu obitelj koja je putovala iz suprotnog smjera, objavio je neslužbene informacije portal klix.ba.

Izvor: Dnevni.ba

error: Content is protected !!