DNEVNO IZVJEŠĆE
za vrijeme od 08:00 sati 26.09.2022. do 08:00 sati 27.09.2022. godine
Informacije od gradskih/općinskih operativnih centara na području Županije Zapadnohercegovačke i od drugih davatelja informacija za protekla 24 sata:
Tehničke intervencije:
 Jučer u vremenu od 17:15 do 19:20 sati, tihaljski vatrogasci – DVD Tihaljina (dva vatrogasaca s vozilom) imali su intervenciju u Tihaljini na lokalitetu Nezdravica.
Čišćenje kolnika nakon prometne nezgode i uklanjanje vozila.
Prometne nezgode:
 Jučer u 17:12 sati, prometna nezgoda u Tihaljini (Grude), jedna osoba zadobila tjelesne ozljede, veća materijalna šteta. U nezgodi sudjelovali motocikl i autobus.
 Jučer u 20:05 sati, prometna nezgoda u Cernu (Ljubuški), dvije osobe zadobile tjelesne ozljede, manja materijalna šteta. U nezgodi sudjelovala dva vozila.
AMS BiH:
 Prometuje se po mokrim ili djelomično vlažnim i skliskim kolnicima.
Magla mjestimice smanjuje vidljivost na dionicama cesta uz riječne tokove i u kotlinama.
Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozoravamo na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik.
Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa vozače molimo za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.
Zbog radova u vremenu od 08:00 do 17:00 sati (osim nedjelje) bit će obustavljen promet na dionici M-6.1 Nevesinje – Mostar (od Nevesinja do mjesta Velagići). Za vrijeme obustave promet će se preusmjeravati na alternativne pravce.
Zbog radova obustavljen je promet na dionici M-17 Tarčin – Bradina i preusmjeren na novoizgrađenu dionicu autoceste Tarčin – Ivan, bez naplate cestarine od Vlakova do Bradine.
Zbog izvođenja radova na izgradnji obilaznice Donji Vakuf, promet je obustavljen na raskrižju M-5 i M-16 u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu obilaznicu.
Zbog radova na vijaduktu Klopče na dionici A-1 Zenica sjever – Zenica jug, promet se odvija preticajnom trakom, dok je vozna traka zatvorena.
Zbog radova na M-17 Buna – Počitelj (u mjestu Ševaš Njive) promet se odvija usporeno, jednim prometnim trakom naizmjenično.
Zbog radova u tunelu Skela na dionici M-5 Jajce – Donji Vakuf, promet se odvija usporeno jednim prometnim trakom, dok se u vremenu od 22:00 sata do 06:00 sati promet kroz tunel potpuno obustavlja. Za vrijeme obustave, promet se preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug firme Metaling).
Na dionici M-18 Brod na Drini – Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.
Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na:
– M-6 Grude – Ljubuški, Ljubuški – Vitina.
Zbog oštećenog mosta na dionici Rudo – GP Uvac, zabranjen je promet za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.
Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.
Obustavljen je promet za teretna motorna vozila i autobuse na graničnom prijelazu
Brčko – Gunja.
Federalni hidrometeorološki zavod:
 Danas u 08:00 sati temperatura u Grudama je iznosila 13°C, relativna vlažnost zraka 82%, barometarski tlak 1002,0 hPa, brzina vjetra 3,3 m/s smjer NNE, količina padalina0,0 mm.
Danas je za naše područje objavljen žuti meteoalarm:

 • očekivana količina padalina (kiše) između 20 i 30 l/m² lokalno i do 40 l/m².
  Elektroopskrba:
   Iz JP EP HZHB (Javnog poduzeća Elektroprivreda HZ Herceg Bosne d. d. Mostar) doznajemo da je elektroopskrba uredna.
  Vodoopskrba:
   Iz vodoprivrednih poduzeća sa područja naše županije doznajemo da je vodoopskrba uredna.
  Vodostaji rijeka:
   Trebižat, vodomjerna postaja Humac, vodostaj 125 cm jutros u 08:00 sati (280 cm redovna obrana od poplave) sa trendom rasta 1 cm.
  Dežurni operativac: Pomoćnik ravnatelja za zaštitu i spašavanje,
  zaštitu od požara i vatrogastvo:
  Mate Bošnjak Mladen Bošnjak
  Dostavljeno:
 1. Federalni operativni centar CZ
 2. a/a

Izvor: Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke

error: Content is protected !!