Direktor Turističke zajednice Ljubuškog Mladen Bebek je u velikom intervjuu Dnevnom listu otkrio kako je Ljubuški ove godine zabilježio čak 9000 noćenja.

On je govorio o tome kako su u Turističkoj zajednici uspostavili elektronski sustav prijave koji svim iznajmljivačima kreveta omogućuje da u realnom vremenu sa samo nekoliko klikova može izvršiti prijavu i odjavu gosta.

Bebek je dodao kako se još puno trude iskorijeniti one koji primaju goste, ali to ne prijavljuju.

Službeno u Ljubuškom je prijavljeno čak devet tisuća noćenja, no Bebek kaže kako je ove godine noćilo mnogo više turista u Ljubuškom,

„Ta brojka je sigurno veća, budući da na platformama za oglašavanje možemo vidjeti poprilično velik broj naših sugrađana koji rade u sivoj zoni i nude usluge smještaja bez ikakvog oblika registracije, o čemu smo upoznali nadležne službe“, rekao je za Dnevni list.

Kaže kako stanovništvo može imati koristi od turizma.

„Marketinške kampanje koje je godinama provodilo JP Parkovi Ljubuški, a posljednjih godina u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Ljubuškog u inozemstvu i Bosni i Hercegovini, rezultirale su naglim povećanjem dolazaka u Ljubuški. Jedan dio lokalnog stanovništva je to prepoznao, nude se turističke vožnje, obnavljaju se stare kuće u napuštenim selima u turističke svrhe, ugostiteljska ponuda je sve bogatija… Ljubuški ne obiluje brojnim hotelima, stoga trend ide prema obiteljskom smještaju u domaćinstvu koji je lakše organizirati i od kojih stanovništvo ima veće prihode“, rekao je Bebek.

Čitav intervju pročitajte OVDJE

error: Content is protected !!