Središnje obilježavanje blagdana svetog Mihovila, zaštitnika hrvatske policije u BiH, bit će u četvrtak 29.rujna na sam blagdan svetih arkanđela, a obilježavanje u Županiji Zapadnohercegovačkoj bilo je u sjedištu MUP-a u Ljubuškom.

Ispred spomen ploče Anti Sušcu – Adžiji položeno je cvijeće a svijeće su zapalili predstavnici MUP-a ŽZH-e, Županije i Grada Ljubuškog, a molitvu za pokoj duše pokojnog Adžije i svih poginulih policajaca i branitelja molio je fra Dario Dodig, humački gvardijan.

Na trgu dr. Franje Tuđmana u Ljubuškom vijenac je položio ministar MUP-a David Grbavac sa suradnicima, a svijeće su zapalili predstavnici Županije ZH-e, Grada Ljubuškog, obitelji poginulih branitelja i predstavnici udruga iz Domovinskog rata.

U staroj crkvi na Humcu misno slavlje za poginule policajce i branitelje predvodio je fra Dario Dodig koji je pozvao nazočne policajce i policijske djelatnike da nastoje biti „anđeli na zemlji“ i da svoj rad i djelovanje vežu za Boga kao što je to radio i sv.Mihovil.

mile kraljević/radio ljubuški

error: Content is protected !!