Četiri ulice u Šipovači dobile su novi asfalt. Asfaltirana su tri makadamska puta u zaselku Velika Šipovača na lokalitetima Dubrava, Put u Opčine i Švračje Selo.

Uz navedeno, i dionica lokalne ceste u Maloj Šipovači dobila je novi sloj asfalta. Investitor je Grad Ljubuški, a izvođač radova poduzeće Putovi d.o.o. Grude.

Osim asfaltiranja lokalne i nerazvrstanih cesta, u tijeku su radovi i na uređenju dvorišta područne škole.

MZ Šipovača-Kašče uz potporu Grada Ljubuškog godinama predano radi na poboljšanju kvalitete života žitelja što potvrđuju i provedene brojne aktivnosti, poglavito one koje se tiču infrastrukture.

Nedavno su izvršeni radovi na polaganju propusnih cijevi u trupu lokalne ceste na Lukama, čime je smanjena mogućnost plavljenja prometnice što je ranije nerijetko dovodilo do blokade prometovanja.

Podsjetimo, u ožujku ove godine u zaselku Velika Šipovača postavljena je i puštena u rad led rasvjeta u dužini od oko 1.600 metara pa je, uz ranije izvršenu rekonstrukciju elektromreže i u drugim zaselcima, sada osvjetljeno oko 90% Šipovače.

 Iz MZ Šipovača-Kašče navode kako će i u preostalih 10% (dio Banje) uskoro biti izvršena rekonstrukcija elektromreže i postavljena rasvjeta. Također, u planu je i nastavak rekonstrukcije najduže ljubuške lokalne ceste Veljaci – Šipovača – Kašče – granica RH (10,48 km), kao i lokalne ceste Šipovača – Vojnići.

Izvor: šipovača portal

error: Content is protected !!