Stotinu i dvanaest brucoša iz Ljubuškog danas je dobilo po 500 maraka potpore od Grada Ljubuškog, a svečanost dodjele je održana u Kulturnom centru u Ljubuškom.

Potvrde o potpori uručili su im gradonačelnik Vedran Markotić i predsjednik Gradskog vijeća Tihomir Kvesić.

Gradonačelnik Markotić je u svom govoru brucošima poželio sreću na fakultetima.

 „Pred vama je najljepše razdoblje u vašem životu. Uživajte, ali i učite! Prvi put odlazite od kuće, netko u Mostar, netko u Zagreb, netko u Split, netko u neko drugo sveučilište. Drago nam je da imamo ovoliko studenata brucoša iz Ljubuškog. Ako se u tijeku vašeg obrazovanja susretnete s nekim problemima, budete imali nekih financijskih ili drugih poteškoća, vrata Grada su vam uvijek otvorena. Možete se javiti meni kao gradonačelniku, predsjedniku vijeća ili na mail Gradske uprave. Nemojte se ustručavati ako budete imali problem za koji smatrate da vam mi možemo pomoći. Nama je bitno da imamo što više visokoobrazovanih ljudi iz našeg grada i cilj nam je da se po završetku vašeg obrazovanja sve više vas vrati u Ljubuški, a mi ćemo se truditi da jačanjem gospodarstva i dovođenjem novih investitora pokušamo za što više vas osigurati radna mjesta“, rekao je gradonačelnik.

Za pojedine brucoše su potvrde preuzeli članovi obitelji budući da su im već krenula predavanja.

Idući tjedan ide natječaj za sve studente viših godina gdje će svi studenti iz Ljubuškog koji uredno ispunjavaju svoje studentske obaveze također dobiti potporu grada, najavio je gradonačelnik.  

Fotografije pogledajte ispod

error: Content is protected !!