Trener Toni Čolina nakon sinoćnjeg treninga na put za Slovačku odredio je imena šesnaest rukometaša koje će povesti na prvu utakmicu 2. kola EHF EUROPEN CUPA-a protiv slovačke MSK Povazske Bystrice iz istoimenog mjesta. „Skauti“ uoči ovog susreta su vidno oslabljeni. Pored Miloša Kosa koji je napustio klub i priključio se momčadi PPD Zagreba, trener Čolina ne može računati na usluge jednog od glavnih svojih aduta Domagoja Alilovića i Milana Dedića zbog povreda, a van stroja poodavno su Filip Odak i Nikola Primorac.

Momčad Povazske Bystrice je ozbiljan protivnik i favorit u ovom susretu. Vodeća je momčad slovačkog prvenstva. U prvih osam kola prvenstva imaju maksimalni učinak od osam pobjeda. O kakvoj se momčadi radi govori podatak da su u sklopu 3. kola slovačkog prvenstva u Prešovu savladali neprikosnovenu momčad Tatran Prešov u zadnje vrijeme stalnog sudionika Lige prvaka i Seha lige, rezultatom 33:30. Koliko je momčad iz Povazske Bystrice dominanta u domaćem prvenstvu pored osam pobjeda iz osam susreta imaju zastrašujuću gol razliku od „plus“ 92 što znači da su svakog svog protivnika savladali s dvoznamenkastom gol razlikom.

MŠK Považská Bystrica tri puta je bila prvak Slovačke, tri puta je pobjednik slovačkog kupa, dva puta je bila sudionik grupne faze Lige prvaka i sudionici su najvišeg Slovačkog natjecanja, ekstra lige.
Bez obzira na podatke o snazi protivnika trener Čolina ne krije optimizam iako ističe da je slovačka momčad favorit u ovom susretu.

O suparniku imamo neke osnove informacije. Vjerujem da s pristupom u igri, koncentracijom i obranom koju smo pružili u susretu 7.kola BH Telecom Premijer lige, protiv momčadi Leotara, sigurno imamo šansi “potući” se gore. Mislim da su jači od Linza, dobili su Tatran, igraju slovačku ligu, na okupu su dugo vremena, oni su favoriti, ali i mi se nešto pitamo, rekao je uoči puta za Slovačku.
Momčad Izviđača danas iz zračne luke Zemunik iz Zadra leti za Beč, odakle nastavlja autobusom za Povazsku Bystricu.

Utakmica u slovačkoj zakazana je za subotu, 29.10.2022. godine s početkom u 18:00 sati uz izravan prijenos na Sport2 TV kanalu.

izvidjac.com

error: Content is protected !!