Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH dr. Dragan Čović danas je u Ljubuškom nazočio na redovitom sastanku koordinacije dužnosnika HDZ-a BiH lokalne i županijske razine.

Sastanku su nazočili predsjednici županijskih Vlada, gradonačelnici i načelnici gradova i općina izabranih ispred HDZ-a BiH te zamjenica premijera Federacije BiH i federalna ministrica financija Jelka Milićević, a razgovaralo se o svim aktualnim temama naših lokalnih zajednica.

Na početku susreta, sve nazočne je pozdravio Vedran Markotić, gradonačelnik Ljubuškog kao domaćin danas održanog sastanka.

Uz razgovor o planovima i projektima jedinica lokalne samouprave, razgovaralo se i o aktualnoj političkoj situaciji u BiH te djelovanju javnih poduzeća u funkciji nižih razina vlasti.

Pored otvorenih tema predsjednik Čović je govorio i o provedbi zaključaka s prethodno održanog sastanka koordinacije načelnika i gradonačelnika te predsjednika županijskih Vlada. Informirao je nazočne o vođenim razgovorima prilikom formiranja vlasti, nakon održanih Općih izbora u BiH, kazavši kako su rezultati na tragu očekivanja i strategije koju smo postavili u kampanji. Govoreći o programu za naredne četri godine mandata, predsjednik Čović je naglasio kako program ima tri elementa i odnosi se na euroatlantske integracije, uz koje se veže i Izborni zakon uz ograničene izmjene Ustava. Zatim, funkcioniranje pravne države i nezavisno pravosuđe te ekonomsko-socijalni paket. Također, predsjednik Čović je najavio i brzo formiranje vlasti, kako na županijskim tako i na federalnoj i državnoj razini s legitimnim predstavnicima bošnjačkog i srpskog naroda.

error: Content is protected !!