U povodu blagdana Svih svetih i Dušnog dana u Ljubuškom je na trgu dr.Franje Tuđmana u nedjelju 30.listopada, upriličeno polaganje vijenca i paljenje svijeća za poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve rata.

Uz članove obitelji poginulih svijeće su zapalili predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, čelnici Grada Ljubuškog i Županije Zapadnohercegovačke, te suborci i prijatelji. Molitvu za poginule branitelje predvodio je fra Andrija Majić, svećenik s Humca.

U crkvi svetog Ante na Humcu slavljena je sveta Misa zadušnica za sve žrtve rata koju je uz koncelebraciju više svećenika predvodio fra Robert Kavelj, duhovni asistent i izaslanik Provincijala fra Joze Grbeša.

Na ovoj svetoj Misi upriličen je Obred primanja, obećanje evanđeoskog života (prvi zavjeti), obnova zavjeta i svečano zavjetovanje evanđeoskog života mladih framaša s Humca. Misno slavlje liturgijskim pjesmama uveličali su mladi iz Frame Tomislavgrad, a humački framaši su sa svojim gostima, framašima iz cijele Hercegovine, svoj program nastavili u Domu svetog Ante na Humcu.

mile kraljević/radio ljubuški

error: Content is protected !!