Rukometaši izviđač Central osiguranja nisu uspjeli u subotu u Povazskoj Bystrici osigurati aktivan rezultat za uzvratni susret 2.kola EHF EUROPEN CUP-a koji će se igrati ove subote u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom.

„Skauti“ su, ako tako možemo reći, sami sebe pobijedili.

Mnoštvo nerealiziranih zicer prilika, odnosno loša realizacija kumovala je visokom porazu.

Koliko je loša bila realizacija govori i statistika. Šut s 6 metara bio je ispod svih očekivanja tek 10 od 21 što je skromnih 48 %, šut s 9 metara iznosio je 7 od 18 ili 39 %, šut s krila 5 od 8 (63 %), a kontra ili polukontra 3 od 4 (75 %), što je ukupno 25 od 51 što je tek 49 %. Dodamo li tome i 11 tehnički grešaka, onda ništa bolje od uvjerljivog poraza nije se moglo očekivati u susretu s iskusnim protivnikom, koji u svojim redovima ima 7-8 tridesetogodišnjaka.

Otvaranje susreta krenulo je loše po „Skaute“ jer u 51. sekundi uslijedilo je isključenje na dva minuta mladog Mateja LLjubić.

Nekoliko promašenih napada izviđačevih rukometaša i domaćin je u 6.minuti, preko Durisa, došao do prednosti od četiri gola (5:1). Stečenu prednost domaći rukometaši su održavali do 15. minute kada su „Skauti“ imali priliku da iz kontre stignu do dva gola zaostatka.

Međutim u uslijedio je promašaj u čistoj prilici što su iskusni Slovaci iskoristili i u 21. minuti stigli do prednosti od šest pogodaka (14:8).

Domaći su u 28. minuti imali i devet golova prednosti (19:10) da bi se na odmor otišlo pri rezultatu 20:12.Drugog poluvremena započelo je ponovno lošom realizacijom „Skauta“.

Prva četiri napada, iako su imali čiste situacije, rukometaši Izviđača nisu realizirali i umjesto smanjenja prednosti ona je u 34. minuti narasla na „plus 11“ (33:12).

U nastavku se igralo „gol za gol“, sve do posljednjih 7-8 minuta, kada je nastupio nešto bolji period u igri „Skauti“, kada su uspjeli spustiti prednost domaćina na osam pogodaka.

Sedmerac za domaće rukometaše i isključenje na dva minuta Ivana Dedića u zadnjim minutama susreta, omogućilo je Slovacima da u posljednjoj sekundi pogotkom Valloa ostvare devet golova prednosti za uzvratni susret u subotu, 05.11.2022. u Ljubuškom.

Najbolji pojedinac u redovima „Skauta“ bi je Diano Ćeško sa sedam pogodaka, po četiri su postigli Ivano Pavlović i Filip Vujović , tri Mihael Bebek te dva Mladen Bošković.

Kod momčadi Bystrice najbolji pojedinac bio je vratar Ladislav Kovacin s 17 obrana. Martin Briatka i Peter Jurák postigli su po 6, a Ivan Bystrický i Josef Hozman po 5 golova.

Na kraju recimo poraz je visok, ali on je više plod neiskustva i loš realizacije naših rukometaša. Pred našim rukometašima je popravni ispit u subotu u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom. Čuda se rijetko događaju, ali su moguća.

Lošije od subotnje utakmice u Povazskoj Bystrici vjerujemo da ne možemo.

Izvor: Izvidjac.com

error: Content is protected !!