Ženski odbojkaški klub Libero Ljubuški prethodnog je vikenda nastupio u Livnu na turniru pod nazivom „ Sportom protiv ovisnosti“ kojeg je organizirao Livanjski odbojkaški klub „Troglav“. Nastupilo je preko 100 djevojčica uzrasta 2011 i mlađe. Turnir je započeo u podne, a 26 djevojčica tog uzrasta stiglo je iz Ljubuškog u Livno, podijeljene u tri ekipe- Libero1, Libero2 i Libero 3. Ukupno je nastupalo 10 ekipa kroz sustav igre „Mini odbojka“ . Osim Livna i Ljubuškog nastupale su djevojčice iz OK „Delminium“ Tomislavgrad i HŽOK „Blato“ Široki Brijeg.

Igralo se cijeli dan, a završni dio turnira pripao je najboljim djevojčicama. Iako je fokus bio na druženju i zabavi na kraju uz pizzu i glazbu, prvo i drugo mjesto osvojile su ekipe iz Livna, a treće mjesto osvojile su naše odbojkašice iz ŽOK Libero Ljubuški.

Iako su nas cijeli dan pratili loši vremenski uvjeti i hladnoća, djeca su s velikim nestrpljenjem i iščekivanjem čekala turnir i odličnim igrama pokazale da trud i rad uvijek urode plodom. Nažalost u Ljubuškom je toga dana ostalo preko 20 curica gore navedenog godišta, koje nisu, nažalost, zbog ograničenog broja natjecatelja mogle sudjelovati i zbog toga nam je najviše žao, jer sve zaslužuju osim trenažnog procesa i natjecateljski, bez obzira na sve, zato se nadamo da ćemo mi, voditelji klubova, što češće raditi ovakve događaje za dobrobit svih djevojčica koja su se odlučila trenirati najljepši ženski sport – odbojku – poručili su iz Kluba.

Osim ovog turnira, u ovom Klubu, u kojem trenira oko 100 curica, u sklopu Lige Hercegovine nastupaju s godištima 2007/8 i 2009/10. Trenutno se nalaze u sredini tabele s 3 poraza i 3 pobjede.

U administrativno – financijskom dijelu najveću podršku imaju od Grada i gospodarstvenika grada Ljubuškog – poručili su.

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!