Rukometaši Izviđača doslovno „melju“ svoje protivnike, u 10.kolu Premier lige na parketu Gradske športske dvorane u Ljubuškom ove je subote „stradala“ Vogošća, po mnogima uz Izviđača najveći kandidat za osvajanje titule. Skauti su osim par početnih minuta kontrolirali igru i rezultat pa konačnih 37:30 i ne treba čuditi.

A, nije počelo dobro za domaćina, ne sjećam se da su u prve dvije minute svirana dva sedmerca (za goste) i gosti su poveli 0:2. No to nije dugo trajalo, Luka Bubalo, Ivano Pavlović i Berin Keso s po dva postignuta gola prvi su put doveli Izviđač u vodstvo (6:5 u 10.minuti), a četiri minute kasnije već je bilo 10:5. Malu opuštenost domaćina iskusna ekipa gostiju vješto koristi i u 20.minuti dolazi na gol zaostatka (12:11). Skauti ponovo „dodaju gas“ i na odmor odlaze s pet golova prednosti, 19:14.

U drugom poluvremenu s dva brza gola Izviđač je došao do velikih sedam golova prednosti 21:14 u 32.minuti, a onda dolazi do pada u igri nekih pet-šest minuta što je Iskoristila Vogošća i u 38.minuti dolazi na minus četiri 22:18. Zanimljivo je da je Izviđač od 34-te do 36.minute imao dva igrača manje i nije primio gol, a uspio je zabiti jedan što je „diglo moral“ domaćinima koji su u nastavku utakmice „derali“.

Od 40-te do 51-minute Izviđač je prelomio utakmicu, s nekoliko brzih golova iz kontri i polukontri u 45.minuti imao je plus sedam (27:20), a u 51.minuti bilo je i plus osam (31:23), a do kraja je domaćin odigrao mirno i mudro za konačnih 37:30.

Luka Bubalo bio je prvi strijelac skauta sa 8 golova, Milan Vukšić i Ivano Pavlović postigli su po 5, a Filip Odak i Diano Češko po 4. Vratari Ivan Herceg (4) i Aldin Alihodžić (6) imali su deset obrana. Kod gostiju Elis Memić je postigao 8, Nikola Grujić 6, a Mahir Burić 5 golova.

mile kraljević/radio ljubuški

error: Content is protected !!