Klub navijača Sinovi u suradnji sa Gradskim poglavarstvom Ljubuški i Franjevačkim samostanom Humac organizira Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje.

Vukovar!

Škabrnja!

Ljubuški!

Mostar!

Uzdol!

Vareš!

Još jedna godina sjećanja!

Još jedna godina opomene što se dogodi kada čovjek zaboravi.

Gore je nabrojeno samo šest naziva gradova, a ono što ih najviše veže su žrtve.

Napisali bi nedužne, no smatramo da je svaka žrtva nedužna i treba izbjeći situaciju u kojoj  bi nenamjerno vagali nečije “dugove” ili nedaj Bože, nekoga sudili.

U ovoj godini vidimo kako neke države nisu ništa naučile iz prošlosti.  U našoj zemlji smo opet mogli čuti razne ratno huškačke istupe.

Poziva se na donošenje svakakvih zakona, a mi opet ponavljamo i molimo usvojite zakon kojim se zabranjuje riječ ‘rat’ i kaznite svakoga tko na isti aludira.

Dan sjećanja, kojeg i ove godine obilježavamo 17.11.2022., iznova podsjeća koliko trebamo cijeniti čovjeka, čuvati mir i živjeti u ovom trenutku danas s molitvom za mirnu i sigurnu budućnost.

Prošle godine smo se svi uvjerili da ništa nije zaboravljeno. Zahvaljujemo se svima, a posebno školskim, te predškolskim ustanovama što obilježavaju žrtvu Vukovara.

Pohvalno je što se sjećaju grada heroja i što se na prigodan način priča, razgovara i razvija ispravna savjest.

Savjest koja ne mrzi, koja ljubi, oprašta i ne zaboravlja. Pozivamo vas i ove godine na Dan sjećanja na kojem ćemo se sjetiti  žrtava, a svojim dolaskom, svojim izdvajanjem vremena, možda ćeš odgoditi neke obaveze ali dođi, budi tu. Prvo ćemo se pomoliti na svetoj Misi u crkvi Sv. Kate u 18:00h, potom krenuti u mimohodu sa upaljenim svijećama Vukovarskom ulicom do trga dr. Franje

Tuđmana. Dok budemo ići ulicom, oslobodi svoj pogled na ono što vidiš oko i ispred sebe, tko zna, možda čuješ neki poticaj i budimo zahvalni.

Puno je žrtve nastalo da bi mi slobodno mogli šetati i biti tu.

Kako kaže jedna pjesma našega ljubušaka “…da su oni sada ovdje među nama, vjeruj tebe, mene ne bi bilo…”

Dođi na trg poslije Mise, tu ćemo se pomoliti, čuti himnu i ostaviti našu svijeću.

Pošaljite toj svijeći poljubac, onako iskreni kao što to rade mala djeca, jer naš poljubac toj svijeći rasplamsava njenu svjetlost i šalje poljubac svakoj duši koja je nastradala za našu slobodu, za naš mir.

Ne znamo odgovor zašto se sloboda mora platiti žrtvama, ali znamo da moramo reći HVALA svima koji su podnijeli žrtvu za nas.

Dođi u četvrtak 17.11.2022. te nam pomozi u ostvarenju cilja da upalimo 1145 svijeća za 1145 poginulih vukovarskih branitelja.

Dođi, budi s nama, mi ćemo biti na trgu od 10:00h.

BUDI TU UZ NAS, ZA SVE NJIH.

UPALI I TI JEDNU SVIJEĆU!

Klub navijača Sinovi

error: Content is protected !!