Vukovar se danas prisjeća najtežeg dana u novijoj povijesti kada je 1991., nakon 87 dana herojskog otpora, 18. studenoga slomljena obrana grada koji je potom okupirala JNA i srpske paravojne postrojbe počinivši brojne zločine nad civilima i braniteljima u gotovo potpuno razrušenom gradu, a istog dana počinjen je pokolj u Škabrnji, te su tim povodom u brojnim mjestima gdje žive Hrvati održani prigodni programi.

I u Ljubuškom su se jučer mnogi prisjetili žrtve Vukovara i Škabrnje, velik broj ljudi se okupio na svetoj misi u crkvi sv. Kate koju je predvodio humački gvardijan fra Dario Dodig, a nakon mise su se Ljubušaci u mimohodu uputili kroz grad noseći svijeće u rukama i veliki transparent Vukovara.

Kolona se nakratko zaustavila kraj spomenika koji je podignut u spomen na dvoje djece i ženu koji su poginuli u raketiranju Ljubuškog, te je tamo Marijana Vištica pročitala prigodnu pjesmu, a potom su se Ljubušaci uz molitvu zaputili do trga dr. Franje Tuđmana gdje su položili svijeće u spomen na Vukovar i Škabrnju.

Klub navijača Sinovi je na kraju priredio bakljadu.  

Više pogledajte u videu

error: Content is protected !!