Na konstituirajućoj sjednici Skupštine Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) verificirani su mandati novoizabranih zastupnika, koji su položili i potpisali svečanu izjavu.

Formiran je Klub Hrvata i Klub Srba. Za predsjednika Kluba Hrvata izabran je Ivan Damjanović, a predsjednik Kluba Srba bit će Miroslav Mitrović.

Sjednica je zatim prekinuta, a nastavak konstituirajuće sjednice, na kojoj će biti birani delegati za Dom naroda Federacije BiH, najavljen je za četvrtak, 24. studenoga.

Ivan Jelčić, predsjedavajući Skupštine ZHŽ-a u prošlom sazivu, kazao je kako će svi zakonski rokovi pri formiranju zakonodavne vlasti u Zapadnohercegovačkoj županiji biti ispoštovani.

– Ovo godine imamo nove naputke što se tiče izbora delegata u Dom naroda Federacije tako da ćemo vrlo brzo imati novu sjednicu na kojoj će biti izabrani delegati iz ZHŽ-a. Najvažnije je da mi ispoštujemo rokove za konstituiranje i za Dom naroda, jer inače gubimo delegate za Dom naroda – izjavio je Jelčić prije početka sjednice.

Današnjoj konstituirajućoj sjednici nazočio je i predsjednik Vlade ZHŽ-a Zdenko Ćosić, koji je komentirao proces formiranja nove Vlade ZHŽ-a, kazavši kako u ovom trenutku ne postoji točan datum kada će biti imenovana nova županijska vlada.

Vladu ZHŽ-a ponovno će formirati HDZ BiH koji je sa svojim koalicijskim partnerima HDU-om, HSS-om i HKDU-om osvojio 14 od 23 zastupnička mjesta.

HDZ 1990 osvojio je četiri mandata, HRS dva, a po jedan HSP BiH, HSP dr. Ante Starčević BiH te HSP HB i BiH.

Izvor: Fena

error: Content is protected !!