Procesijom kroz uže središte grada i svetom misom u crvi sv. Kate u Ljubuškom danas je proslavljen blagdan te svetice zaštitnice grada Ljubuškog.

Svečanost je počela molitvom svetoj Kati ispred crkve u Ljubuškom posvećenoj toj svetici, a nastavljena procesijom kroz uže središte Ljubuškog s kipom sv. Kate. U procesiji su svećenici, ministranti, framaši, humačka limena glazba i vjernički puk. Veliki broj sudionika procesije najbolje pokazuje koliko vjernički puk Ljubuškoj štuje, voli i zagovara se svetoj Kati.

Koncelebrirano misno slavlje predvodio je fra Augustin Čordaš sa Širokog Brijega. On je u prigodnoj propovijedi govorio o čovjekovoj nutrini i čovjekovu srcu. Naglasio je koliko je to bitno u čovjekovu životu i kako u današnje vrijeme premalo pažnje posvećujemo tome. Govorio je i o otvrdnuću čovjekova srca, što kako je naglasio, danas nije rijedak slučaj.

Naglasio je da nam sveta Kata, unatoč mučeništvu kojem je bila podvrgnuta, može biti primjer „mekoće“ ljudskoga srca.

Vjernici u Ljubuškom su se za blagdan sv. Kate pripremali trodnevnicom, a proslava blagdana će završiti večernjom svetom misom u 16 sati koju će predvoditi fra Venancije Malić.

Poslušajte propovijed:

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!