Svoju ljubav prema kuhanju prenio je i na instagram svijet u kojem svakodnevno objavljuje jela koja priprema, zaljubljenik u kuhanje Luka Kraljević Cocinero 84 ugostio je ekipu Radija Ljubuški u svom domu i za nas pripremio Curry piletinu.

Dok je Luka vrijedno sjeckao, pržio i začinjavao svoje jelo otkrili smo :zašto je odabrao instagram ime Cocinero 84, kakva je veza između anđela i kuhanja , što najviše voli pripremati, prisjetili smo se njegovih izleta u glazbene vode i skupine Odium, emisije koju je nekad vodio na radiju, jela uz koje je odrastao. Zašto voli kuhati jela s egzotičnim prizvukom i što bi poručio svima koji se još uvijek nisu odvažili sami kuhati.. Za kraj naše posjete iz prve ruke saznali smo što njegova djeca najviše vole jesti od njegove kćerke Petre. Ne zaboravimo reći kako smo jelo kušali i oduševili se te vam prenosimo Lukin recept.
CURRY PILETINA
SASTOJCI:
700 g pilećih krilca
sol, papar, sjemenke korijandera, sjemenke gorušice
patlidžan; luk, mrkva, limeta, paprika
3-4 režnja saranseka
1 žličica kurkume
1 žličica crvene paprike
nekoliko mini chili paprika
svježi đumbir
1 šalica kokosovog mlijeka

KORACI:
Narežite povrće: patlidžan, papar, mrkvu, nekoliko mini chili paprika, luk i saransek. Svježi đumbir narezati na tanke komadiće. Zagrijte tavu, dodajte malo ulja i ubacite pileća krila.
Pržite dok ne dobije hrskavu zlatno smeđu teksturu. Dodajte sol, papar i ostale začine te dobro izmiješajte. Dodajte 1 žličicu kurkume i 1 žličicu paprike te nakon par minuta malo vode.
Dodajte povrće, sve promiješajte, pržite nekoliko minuta pa dodajte sok od limete i
kokosovo mlijeka. Izmiješati i promiješati. Sporo kuhajte ispod poklopca još cca 10-15 min.

Bjanka Medić/Gordana Ilić / Radio Ljubuški

error: Content is protected !!