Rukometaši Izviđača u subotu su ostvarili desetu uzastopnu pobjedu u Premier ligi, jedanaestu ukupno i uz jedan remi izdvojili se na vrhu prvenstvene ljestvice. Kad se tomu pridodaju i četiri „europske“ utakmice jasno je da su skauti imali ubitačan ritam u šezdesetak dana.
Iako su tjelesno jako dobro pripremljeni ipak je ritam uzeo svoje žrtve. Prvo je zbog loma kosti stradala noga (peta) Domagoja Alilovića, pa noga kadetskog reprezentativca Hrvatske Milana Dedića. Njih su dvojica redovito na utakmicama svojih suigrača, ali uz pomoć štaka. Potom je redove skauta napustio ponajbolji igrač Miloš Kos pa se činilo da skauti neće izdržati u ritmu u kojem su igrali. Međutim, uslijedilo je nekoliko uvjerljivih pobjeda u derbijima protiv Leotara, Vogošće, Gračanice, uspješno je „preplivana“ Krivaja u Zavidovićima, a prije te utakmice otpao je i Diano Ćeško, bitna karika u planovima trenera Čoline.
Da nesreća ne dolazi uvijek sama skauti su osjetili u petak kad je na treningu Mihel Bebek ozlijedio zglob i nije se znalo da li će nastupiti protiv Konjuha u subotu. Ipak, Bebek je stisnuo zube i odigrao izvanrednu utakmicu, osobito u prvom poluvremenu i dao veliki obol pobjedi protiv „stolara“ iz Živinica. Desetkovani Izviđač dobro se nosio s momčadi Konjuha, ali u prvom poluvremenu štekalo je u obrani na obje strane, postignuto je čak 40 golova.
Prijelomni trenutak na utakmici dogodio se ulaskom Harisa Suljevića na vrata Izviđača početkom drugog dijela, za par minuta skinuo je nekoliko zicera, a u napadu je „proradio“ Mladen Bošković s nekoliko golova s krila, a osobito raspoložen bio je Ivano Pavlović koji je postigao 11 golova. Njegov posljednji gol na početku šezdesete minuta za plus tri konačno je prelomio utakmicu koja je otišla na stranu Izviđača

U audio zapisu poslušajte izjave rukometaša

Mile Kraljević / Radio Ljubuški

error: Content is protected !!