U kristalnoj dvorani Hotela ”Bosna” u Banja Luci u subotu je predstavljena knjige ”I suci su samo ljudi”, Gorana Paradžika suca iz Ljubuškog.

Paradžik je s aktivnim suđenjem prestao 2020. godine, a iza sebe ima bogatu karijeru, s čak 15 godina kao glavni sudac na Premijer ligi. Trenutno je promatrač suđenja Prve lige FBiH, te povjerenik za suce i suđenje u Drugoj ligi FBiH skupina Jug. Bez nogometa priznaje ne može, pa je odlučio objaviti knjigu pod nazivom “I suci su samo ljudi“. Knjiga obuhvata 25 godina sportskog djelovanja suca Gorana Paradžika, te brojne anegdote koje će sigurno zanimati sve ljubitelje bh. nogometa, nogometaše, trenere, ostale sportske djelatnike ali i navijače.

„Ovom prilikom zahvaljujem Udruženju nogometnih sudaca i instruktora PFS Banja Luka koji su mi omogućili predstavljanje knjige na večeri svih sudaca, tako da je predstavljanju knjige nazočilo oko 400 nogometnih sudaca i drugih sportskih djelatnika iz cijele BiH. Knjigu namjeravam predstaviti i u Sarajevu, a završno predstavljanje planiram u veljači u Ljubuškom“, kazao je Paradžik dugogodišnji glavni sudac na Premijer ligi.

Knjiga ”I suci su samo ljudi” nije samo zanimljiva nogometnim sucima već i svima koje sport zanima. Ovo je jedna nova materija ispričana kroz niz zasebnih priča, odnosno doživljaja, ukomponiranih u jednu cjelinu. Tu je i niz fotografija koje do sada nisu nigdje objavljene. Pregršt je razloga bilo za pisanje ove knjige, a jedan od najvažnijih je nastojanje od zaborava otrgnuti jedno lijepo vremensko razdoblje, te zanimljive događaje i prilike koje su sjajnim slovima upisane u stranice života njega, njegovih kolega i prijatelja.

Izdavač knjige je HNK Napredak, urednik knjige je Tomislav Primorac, za redakturu je bio zadužen Dušan Musa, a lekturu je odradila Ivana Barišić.

Radio ljubuški

error: Content is protected !!