Advent u Ljubuškom otvorio klizalište uz limenu glazbu. U ovom tjednu sv. Nikola je u vrtićima, priprema ručka ljubuških srednjoškolaca, likovna izložba osnovnoškolaca, radionice i za vikend uživo glazba.

Paljenjem druge Adventske svijeće, molitvom i pjesmom župljana župa Klobuk i Grljevići započeo je u subotu prošireni program na Adventu u Ljubuškom. Mnoštvo građana okupilo se, unatoč kiši i niskim temperaturama, na trgu dr. Franje Tuđmana, uživalo u limenoj glazbi Humac, glazbi uživo dva glazbena dueta i u delicijama pripremljenim u pet adventskih kućica, a najmlađi su iskušali svoje umijeće na ledu u natkrivenom klizalištu.

U ovom tjednu dolazi nam sv. Nikola, a predviđeni program je premješten s trga dr. Franje Tuđmana u vrtiće zbog najave kiše.

U četvrtak od 10h u šatoru na trgu će ljubuški srednjoškolci prezentirati vještine i znanja koje su stekli tijekom svog obrazovanja, pa će mjeriti šećer u krvi građanima, prezentirati rukotvorine od drveta i skuhati besplatan ručak za građane.

U petak od 18h u prostoru ljubuške knjižnice udruga „Šipak“ organizira prvu od tri planirane likovne radionice za učenike osnovnih škola.

U subotu u 18h župljani župa Studenci i Vitina zajedno s ostalim građanima pale treću adventsku svijeću, a nakon paljenja treće svijeće nastupa glazbeni duo Mislav i Dominik.

U nedjelju u 18h otvara se izložba likovnih radova učenika ljubuških osnovnih škola u natkrivenom prostoru na trgu, a nakon toga nastupa glazbeni duo Ereš i Vasilj.

Ne propustite posjetiti klizalište koje je besplatno i otvoreno za posjetitelje do 3. siječnja svakodnevnom u vremenu od 10 do 23 sata radnim danima, te od 10 do 24 sata vikendom.

error: Content is protected !!