Ni snažna kiša nije spriječila posjetitelje da i večeras navrate do središnjeg gradskog trga u Ljubuškom kako bi iz prve ruke vidjeli otvaranje skupne izložbe slika nastalih na likovnim kolonijama u našem gradu.

Otvaranje izložbe je upriličeno u sklopu Adventa u Ljubuškom, a kako je rekao Ivica Vizentaner, voditelj ljubuške Knjižnice, na likovnim kolonijama koje se održavaju od 2019. dosad je sudjelovao oko 40 slikara, a nastalo je 149 umjetničkih djela.

„Dio tih djela izložili smo ovdje večeras“, rekao je Vizentaner.

Svoj osvrt na izložbu dao je i Srećko Slišković, slikar iz Širokog Brijega.

„Negdje je zapisano kako je Nikola Tesla rekao da nijedan čovjek koji se rodi ne umire, nego se pretvara u svjetlo. To iskustvo svjedoče i oni koji su doživjeli kliničku smrt i ponovno se vratili u svoje tijelo. U ovozemaljskom životu čovjek to svijetlo, koje je inače počelo postojanja, može samo doživjeti i osjetiti, ili kao što to rade slikari prenijeti na platno ostavljajući sliku kao trajnu vrijednost. Upravo je rijeka Trebižat kao glavni lokalitet održavanja ovih eko kolonija pružila slikarima neograničen broj motiva s raskošnim svijetlom i bogatstvom boja“, rekao je Slišković.

Ivan Bebek, ravnatelj JU KŠC Ljubuški je svečano otvorio izložbu i tom prilikom rekao kako je projekt likovnih kolonija nešto na što su iznimno ponosni.

„Ovo je kolonija koja traje i ja se nadam da će nastaviti trajati, iako je u pitanju jedan sveobuhvatan i zahtjevan projekt. Ovo je projekt kojeg smo osmislili prije nekoliko godina i to zahvaljujući jednom mom prijatelju i velikom slikaru i umjetniku koji je rekao „kad dođe u Ljubuški, samo se okrene i nađe motiv, za razliku od mnogih mjesta i u Hrvatskoj i u BiH“, rekao je večeras Bebek

error: Content is protected !!